5 Ekim 2024 Cumartesi

Birleşik Mücadele Güçleri, ziyaretlerini tamamladı

Birleşik Mücadele Güçleri, 4 Şubat’ta ilan edecekleri kuruluş öncesi Kartal, Maltepe ve Esenyurt ilçelerinde halk, esnaf, aile ve kurum ziyaretlerini 3'üncü gününde tamamladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Devrimci Parti, Mücadele Birliği Platformu (MBP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ile Partizan yönetici, milletvekilleri ve temsilcilerinden oluşan heyet Birleşik Mücadele Güçleri’ni 4 Şubat’ta kuruluşunu deklere etmeleri öncesi halk, esnaf, aile ve kurum ziyaretlerini sürdürüyor. 

Ziyaretler kapsamında Kartal, Maltepe, Esenyurt ilçelerinde etkinlikler gerçekleştirildi.

KARTAL: PROPAGANDA İDDİASIYLA BİLDİRİ DAĞITIMI YASAKLANDI
HDP Milletvekilleri ve parti bileşenlerinden oluşan heyet, ilk olarak HDP İstanbul İl Örgütü’nü ziyaret etti. Buradan çalışma için Kartal’a geçildi. Polis, bildiride bulunan 7'nci madde olan "İmralı ve tüm hapishanelerdeki politik tutsakların özgürlüğü için mücadeleyi yükseltelim" maddesinin "örgüt propagandası" olduğu iddiasıyla bildiri dağıtımına izin vermedi. 

Savcılıktan gelen bir karar olup olmadığını soran heyete polis, yakın zamanda bildirilerin hepsinin savcılık tarafından toplanılacağını ifade etti. Heyet, "Birlik, mücadele ve zafer için birleşelim örgütlenelim" şiarıyla esnaf ziyaretleri gerçekleştirdirdi. Daha sonra halk buluşması yapan Heyet, Kartal halkını kuruluşlarını deklare edecekleri Kadıköy'e davet ederek soruları yanıtladı. Heyet son olarak Kartal Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Cemevi ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti.

MALTEPE
Maltepe Cemevi ve Derneği'ni ziyaret eden heyet daha sonra çarşıda esnaf ziyareti yaptı. Ziyaretlerde neden birleşik mücadeleye ihtiyaç olduğu anlatılarak halka birleşik mücadelede birleşme çağrıları yapıldı.