23 Eylül 2024 Pazartesi

'Birleşik mücadeleyi yükseltecek, umudu ve direnişi çoğaltacağız'

Yeni yıl mesajı paylaşan ESP Eş Genel Başkanları Gümüştaş veTümüklü, "2024'ün sömürü düzeninin yıkıldığı, kadın ve işçi katliamlarının yaşanmadığı, halklarımızın kendi kendini yönettiği bir yıl olması için birleşik mücadeleyi yükseltecek, umudu ve direnişi çoğaltacağız" dedi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, halkların yeni yılını kutladı, 2024 yılında birleşik mücadeleyi yükseltme sözünü yineledi.

Gümüştaş ve Tümüklü'nün mesajında şu ifadeler yer aldı: "Acı, gözyaşı, katliam ve zulmün direnişlerle umuda dönüştüğü; baskı ve zorbalığın kar etmediği;  Antakya'nın 'Ma rıhna nehna hon' inadından, Akbelen'in yaşam savunusuna; Özak Tekstil, Burda Bebek, Agrobay ve Corning'de direnen kadın işçilerinin vazgeçmeyişinden, alanlardan yükselen 'kesk û sor û zer'e, 'zülfikâr'a işçi sınıfı ve ezilenlerin, halklarımızın mücadele azminin kırılmadığı bir yıl geçirdik.

"Deprem katliamında yitirdiğimiz canlarımız; kavgada en önde dövüşerek ölümsüzleşenlerimiz halklarımızın özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesinde yeniden ve yeniden boy verecek.

"2024'ün sömürü düzeninin yıkıldığı, kadın ve işçi katliamlarının yaşanmadığı, halklarımızın kendi kendini yönettiği bir yıl olması için birleşik mücadeleyi yükseltecek, umudu ve direnişi çoğaltacağız."