25 Eylül 2024 Çarşamba

Boğaziçi Üniversitesi nöbeti Candan'ın ofisinin önüne taşındı

Kayyum rektör İnci'nin görevden aldığı Can Candan, ikinci kez mahkemeyi kazanarak Boğaziçi Üniversitesine geri döndü. Ancak bu kez de fiili yasakla karşılandı. Tebliğ edilen mahkeme kararına rağmen Candan'ın kampüse girmesi, ofisinden çıkıp Güney meydana gitmesi yasaklandı. Akademisyenler ise nöbet Can Candan'ın ofisinin önüne taşıdı.

Can Candan mahkemeyi kazanmasının ardından Boğaziçi Üniversitesine geri döndü. Ancak tebliğ edilen mahkeme kararına rağmen kampüse girmesi, girdiyse dahi ofisinden çıkıp hocaların nöbet tuttuğu Güney meydanına gitmesi yasaklandı.

Kayyum rektör Naci İnci'nin kararıyla Candan 6 Temmuz 2021'de görevden alınmış 3 Ağustos'ta Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne yürütmenin durdurulması ve iptali için dava açmıştı. Candan, 16 Şubat'ta davayı kazanmış, görevine iadesi hükmedilmişti.

18 Temmuz'da ise mahkeme, kararı hukuksuz bularak iptal etti; Candan'a yoksun kaldığı özlük ve maddi haklarının faiziyle ödenmesine de karar vermişti.

Bunun üzerine Candan, 8 Ağustos'ta güz 2022 döneminde vereceği derslerin seçilmiş dekanı görevden alınarak dışarıdan atanan fen edebiyat fakültesi dekanı tarafından onaylanmadığını bildirmişti. Candan, 10 Ağustos'ta Twitter üzerinden "kayyım rektör" oluruyla görev süresinin uzatılmamasına karar verildiğini yazmıştı. Candan'a ofisini boşaltması gerektiği tebliğ edilmişti.

Candan, bir kez daha dava açmış, görevden alınması hukuksuz bulunarak ikinci kez üniversiteye dönmesine karar vermişti.

Üniversiteye geri dönen Candan, tebliğ edilen mahkeme kararına rağmen kampüse girmesi yasaklandı, şayet girdiyse ofisinden çıkıp Güney meydanına gitmesi de yasaklandı.

Bunun üzerine birlikte nöbet tuttuğu Boğaziçi Üniversitesi hocaları nöbeti Candan'ın ofisinin önüne taşıdı. Burada kısa bir konuşma yapan Candan, "Tebliğ edilen mahkeme kararına rağmen bunu yapıyorlar bir Boğaziçi Üniversitesi hocasına. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.