25 Eylül 2024 Çarşamba

BTS: Baskı ve sürgünler bizleri yıldıramaz

BTS'nin sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma nöbeti 31. haftasında da devam etti. Alsancak Gar önünde yapılan açıklamada, "Hukuksuz ve insanlık dışı sürgün uygulamaları bizleri yıldıramayacaktır" denildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın (BTS) TCDD yönetimi tarafından uygulanan sürgün ve baskılara karşı başlattığı oturma eylemi 31. haftasında da Alsancak Gar önünde gerçekleştirildi.

Açıklamayı okuyan BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol, Sayıştay raporlarına yansıyan demiryollarındaki teknik eksiklikler ve kamu zararlarının ve meydana gelen kazaların önlenmesi için TCDD ve TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin bugüne kadar yeterli emniyet tedbirlerini almadığını söyledi. Kurumun bu nedenle her yılı zararla kapattığını, kazalara neden olanlar ve usulsüzlük yapanlar hakkında bugüne kadar hiçbir idari ve cezai işlem yapılmadığını belirten Akyol, kurumun taşeronlaştırılmasının bu sorunlara neden olduğunu ifade etti.

Siyasi iktidarın ve TCDD ve Taşımacılık A.Ş. yönetiminin susturulması gereken bir kurum olarak gördüğünü söyleyen Akyol, şöyle konuştu: "Sendikamıza yönelik bir saldırı niteliği taşıyan bu hukuksuz ve insanlık dışı sürgün uygulamaları bizleri yıldıramayacaktır. Bizler doğruları ve gerçekleri söylemeye devam edecek, bu hukuksuz kararlar geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz."