24 Eylül 2024 Salı

Buldan: AKP düşerse, enflasyon da dolar da düşer

Muş'ta halka seslenen Buldan, ekonomik krizin sorumlusunun AKP olduğunu belirtti, "AKP düşerse, enflasyon da dolar da düşer" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Muş mitinginde konuştu.
 
HDP'nin gittiği her yere umudu, cesareti, kararlılığı ve barışı götürdüğünü belirten Buldan, "Bize oy veren, oy vermeyen herkesin gözü kulağı HDP’de" dedi.
 
Erdoğan'ın kentte yaptığı mitingi hatırlatan Buldan, "Cumhurbaşkanı'nın buradaki mitinginde bir tek eksik vardı: Muş halkı" diye konuştu.
 
İktidarın Muş'ta tarım ve hayvancılığı yok ettiğine dikkat çeken Buldan, şunları söyledi: "Bu verimli toprakları Muş ovasını öyle bir hale getirdiler ki hiç kimse tarımdan bahsedemiyor, hayvancılık yapamıyor. Hayvancılığı, tarımı bitirdiler. Esnaf gece evine giderken, ekmek götüremiyor. Erkenden dükkanının kapısını kilitleyip kapatmak zorunda kalıyor. TİGEM adında bir kurumu özelleştirdiler. Süt fabrikası, şeker fabrikasını kapattılar. Bu fabrikalarda çalışan işçileri işten çıkardılar ve onların işinden son verdiler. Süt fabrikasını satacağına, şeker fabrikasını satacağına Saray’ı satsana! Saray’ı satarsan sadece Muş’u değil, bütün bir Türkiye’yi, 81 milyon insanı iş sahibi yaparsın."
 
31 Mart'ta halkın iktidara gereken dersi vereceğini belirten Buldan, "31 Mart tarihinde arkalarına bile bakmadan gidecekler" dedi.
 
HDP Eşbaşkanı Buldan, AKP zihniyetinin ülkeyi böldüğünü belirtti ve ekledi: "Her gün, her yerde ağızlarını açıp  HDP’ye hakaret etmek, terörist, bölücü, dinsiz, imansız demekten başka ağızlarında tek bir laf kalmamış ve yoktur. Ancak bölücülüğü de dinsizliği de imansızlığı da bizler kabul etmiyoruz. Dinsiz, imansız değiliz. Bölücü ve terörist değiliz. Bu ülkeyi, sizin zihniyetiniz bölüyor. Bu ülkeyi, sizin zihniyetiniz kutuplaştırıyor. Bu ülkede 6 milyon insan bir partiye oy veriyorsa bu partiye hiç kimsenin terörist demek, bölücü demek, dinsiz, imansız demek kimsenin hakkı da haddi de değildir."
 
'KENDİ YASALARINI UYGULAMIYORLAR'
 
Devam eden açlık grevine dikkat çeken Buldan, "Kendi çıkardıkları yasalara bile saygıları yok. Kendi yasalarına uymuyorlar. Oysa bu talep en haklı, en meşru en yasal taleplerden biridir. Bütün cezaevlerinde eğer insanlar yakınları ile görüşebiliyorsa, avukatları ile görüşebiliyorsa  o zaman İmralı’da Sayın Öcalan da görüşebilmelidir. Bu hakkı ona da vermelisiniz" dedi.
 
Cenazelerin kaçırılmasına da tepki gösteren Buldan, "Cenazeleri gece yarısı 4-5 kişi ile gömüyorlar. Bunu ne biz kabul edebiliriz, ne de Allah kabul eder. Bunun hesabını Allah mutlaka sizden sorar" diye konuştu.
 
HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, enflas ile ilgili olarak "AKP düşerse dolar da enflasyon da düşer" dedi.
 
Buldan son olarak şunları söyledi: "AKP’den kurtulmanın tek yolu, tek çaresi elbetteki 31 Mart tarihidir. İnanın ki AKP düşerse, dolar da düşer, faizler de düşer, enflasyon da düşer. AKP kaldığı sürece bizler enflasyon, dolar ve faizlerle boğuşmak zorunda kalacağız. Ekonomik, siyasi, toplumsal bütün sorunlar AKP iktidarı ile geldi. İnanın ki onlar gidince bütün bu sorunların hepsi onlarla birlikte gidecek."