24 Eylül 2024 Salı

Buldan Karaçoban'da: Hep birlikte kazanacağız

Partisinin Karaçoban'daki mitinginde konuşana HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Türkiye?nin geleceği için 31 Mart?ta güçlü bir şekilde kazanmalıyız" dedi.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Karaçoban’daydı. HDP'nin ittifak yaptığı PDK’den Sertaç Bucak ve Bora Balin de Buldan'a eşlik etti.
 
Kayyumlara ve hapsedilen belediye eşbaşkanlarına dikkat çeken Buldan, "Sandıkta oylarıyla bizi yenemeyenler, bu başarımızı hazmedemeyenler, kayyım atayarak belediyelerimizi gasp ederek, hile yaparak, hırsızlık yaprak elde etmeye çalışıyor" dedi.
 
"AKP’ye öyle bir ders vereceğiz ki artık tabela partisi olduklarını anlayacaklar" diyen Buldan, iktidarın "taşıma mitingler" yaptığını belirtti.
 
Buldan şöyle konuştu: "Dün İstanbul’da Tayyip Bey, yine bir sinevizyon gösterisinde Selahattin Demirtaş’ı, Figen Yüksedağ’ı, Sezai Temelli’yi, beni, birçok arkadaşımızı gösteriyor. Tam sonuna gelmiş, sonunda Sezai Temelli’nin ardından kendi görüntüsü çıkmış ekrana. O zannediyor ki ekranda Sezai Temelli var. Diyor ki;  En büyük terörist bu! O anda da ekranda Tayyip’in resmi var, ama o farkında değil. Zannediyor ki Sezai Bey’in görüntüsü var. Halbuki o anda kendi görüntüsü var. Diyor ki; 'En büyük terörist bu!'. Allah söyletiyor yahu, Allah söyletiyor! Sen bu partiyi her gün hedef haline getirirsen, her gün bir siyasi partinin eş genel başkanlarına, milletvekillerine, belediye eşbaşkanlarına bu kadar iftira atarsan, işte o zaman Allah da ne yapacağını biliyor, sana da böyle bir şey yapıyor."
 
HDP'nin tüm engellemelere rağmen yoluna devam ettiğini vurgulayan Buldan, AKP'ye, "Vallahi gidiyorsunuz, tepetaklak gidiyorsunuz" diye seslendi.
 
"Türkiye’nin geleceği için 31 Mart’ta güçlü bir şekilde kazanmalıyız" diyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Karaçoban halkından da güçlü bir destek beklediklerini söyledi.
 
HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
 
Devam eden açlık grevlerine dikkat çeken Buldan, şunları söyledi: Cezaevindeki her insanın ailesi ve avukatları ile görüşme hakkı vardır. Sayın Öcalan’ın da ailesi ve avukatları ile görüşme hakkı vardır. Bunu engellemek, kendi yasalarını uygulamamak anlamına geliyor. O yüzden hiçbir arkadaşımızın açlık grevinden olumsuz bir haber almak istemiyoruz. Kritik bir aşamada olduklarını biliyoruz. O yüzden buradan Adalet Bakanlığı’na bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Kendi yasalarınızı uygulayın ve tecride son verin."
 
Halkın sandıklara sahip çıkması durumunda iktidarın oyları çalamayacağını belirten Buldan, "Hep birlikte kazanacağız. Hep birlikte başaracağız. Ya kazanacağız ya kazanacağız. Ya başaracağız ya başaracağız. Yolumuz açık olsun, 31 Mart tarihinde burayı özellikle takip edeceğiz. Erzurum'un ilçelerini bir kez daha halkımıza teslim edeceğiz" dedi.