24 Eylül 2024 Salı

Buldan: Tehditle oy istiyorsunuz, hani memleket işi gönül işiydi

Karayazı'da halkla seslenen Buldan, iktidara "Tehditle oy istiyorsunuz, hani memleket işi gönül işiydi" diye sordu.
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin seçim çalışmaları kapsamında Karayazı’daydı. HDP'nin ittifak yaptığı PDK’den Sertaç Bucak ve Bora Balin de Buldan'a eşlik etti.
 
Halka seslenen Buldan, iktidara "İstediğiniz kadar engelleyin, biz halkız, buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz" diye seslendi.
 
"Kimse özgürlük mücadelemizden taviz vermemizi beklemesin" diye konuşan Buldan, şunları söyledi: "Bugün hiçbir parti, Türkiye’de legal siyaset arenasında mücadele eden, siyaset yapan, seçim çalışması yapan hiçbir parti üzerinde bu kadar baskı yok. En büyük baskıyı, en büyük engellemeyi her zaman için Halkların Demokratik Partisi görüyor. Tutuklanıyoruz, cezaevine giriyoruz, engelleniyoruz. Ama her şeye rağmen halkımızın bizimle olduğunu her yerde görüyoruz, her yerde buna tanıklık ediyoruz."
 
BU ÜLKEYİ BÖLMEK İSTEYEN TEK PARTİ AKP'DİR
 
HDP'ye yönelik tehdit ve yıpratma kampanyalarına dikkat çeken Buldan, "Bugün üzerinde durdukları tek konu HDP. Sadece bizden bahsediyorlar başka da bir şey söylemiyorlar. Diyorlar ki, 'HDP bölücü bir partidir. HDP Kandil’in uzantısıdır, HDP teröristtir'. Bunu, bu ülkenin cumhurbaşkanı gittiği her miting meydanında söylüyor. Oysa bu ülkenin geleceğini düşünen, demokratik siyasetten, barıştan, adaletten, hukuktan bahseden tek parti HDP'dir. Bugün, bu ülkeyi bölmek isteyen tek parti AKP'dir, AKP anlayışıdır" dedi.
 
AKP'ye "Tehditle oy istiyorsunuz, hani memleket işi gönül işiydi" diye seslenen Buldan, şöyle konuştu: "Eğer bir ülkede adalet yoksa, hukuk yoksa, demokrasi yoksa; ağzını açan herkes, hak arayan, talep eden, özgürlük isteyen, demokrasi isteyen herkes cezaevine gönderiliyorsa, demokratik siyaset yapanlar engelleniyorsa o zaman AKP’ye soruyoruz; siz ne işe yarıyorsunuz?"
 
Leyla Güven'in açlık grevinin 126. gününde olduğuna dikkat çeken Buldan, "Adalet Bakanı, bir ülkenin milletvekilinin bedenini niçin açlık grevine yatırdığını sorma gereği duymuyor. Kendi yasalarını çiğneyen bir Adalet Bakanı, yüzlerce insanın açlık grevinde olduğunu bilmiyor mu? Üç maymunu oynamıyorlar mı? Görmeyen, duymayan, konuşmayan bu anlayışı buradan reddediyoruz" dedi.
 
HDP Eş Genel Başkanı Buldan, 31 Mart'ta kayyım politikasına son vereceklerinin altını çizdi ve ekledi: "Biliyoruz ki kazanacağız, haklıyız ve kazanacağız. Onların tekçi anlayışına, yok sayan zihniyetine karşı bir kez daha halkların kardeşliği için, kadınlar için o kayyımları Ankara’ya, Saray'a göndermeye hep birlikte hazırlanıyoruz."