23 Eylül 2024 Pazartesi

Cansız, Doğan ve Şaylemez Rojava'da anıldı

Paris'te 7 yıl önce katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo, Girkê Legê ve Haseke kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Paris'te 2013 yılında katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan, Kuzey ve Doğu Suriye'nin Qamişlo, Girkê Legê ve Haseke kentlerinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Qamişlo'da Mihemed Şexo Kültür Merkezi'nde düzenlenen anmaya PYD, KPC-D, JKŞ, Suriye Kadın Meclisi ve Sara Kadın Vakfı üyeleri katıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Kongre Star Yürütme Kurulu Üyesi Avdar Hesen, Sakin Cansızların mücadelesinden öğrendiklerini söyledi, "Üç kadın devrimciyi katlederek kadın özgürlük mücadelesini boşa çıkartacaklarını sananlara en büyük cevabı Rojava ve Kuzey Suriye halkları kadın devrimini büyüterek verdiler" dedi.

Sakine Cansız'ın mücadele yaşamına ilişkin bilgi veren Hesen, "İşgalci Türk devleti ve onu destekleyenler katliam ile bizi geriletmek istediler. Fakat bugün Sakine yoldaş Arap, Kürt, Süryani, Ezidi halklarının mücadelesinde yaşıyor. Yaşamaya devam edecek" şeklinde konuştu.

Hesekê'deki anmada konuşan Kongreya Star Hesekê Kantonu Eğitim Komitesi Sözcüsü Bêrîvan İsmail, Cansı, Şaylemez ve Doğan'ın direnişinden öğrenerek yürüdüklerini vurguladı.

Girkê Legê'de de PYD Kadın Meclisi tarafından anma düzenlendi. İşçi Sendikası binasında düzenlenen anmada konuşan PYD Kadın Meclisi Yöneticisi Kelsuma Ali, "Direniş gücümüzü Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın halklar için yürüttüğü mücadelesinden alıyoruz. Kürdistan özgürlük mücadelesinde binlerce kadın Sakinelerin izinden giderek Rojava devriminde aktif rol almıştır" dedi.

Anmalarda, Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın mücadele yaşamlarının anlatıldığı sinevizyon gösterimleri yapıldı.