2 Ekim 2024 Çarşamba

Cenazeler 85 gün sonra ailelere verildi

Arıcak kırsalında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG'li Salih Ekinci ve İzzet Yiğit için cenazeleri 85 günün ardından ailelerine teslim edildi.

Elazığ'ın Arıcak ilçe kırsalında 9 Haziran'da yaşanan çatışmada hayatını kaybeden HPG'li Salih Ekinci (Devran Demir) ve İzzet Yiğit'in (Firaz Amed) cenazeleri için DNA testi yapılmak üzere aile fertlerinden alınan kan örneklerinin sonuçları 85 gün sonra belli oldu. Elazığ Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bunun üzerine aileleri arayarak, "Çocuğunuzun DNA sonucu belli oldu. Cenaze aracını da yanınıza alarak gelip cenazenizi alabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Aileler, dün Elazığ Devlet Hastanesi morgunda bekletilen cenazeleri alarak, kendi imkanlarıyla tuttukları araçlarla memleketlerine götürdü. Yiğit'in cenazesi Diyarbakır'ın Çermik ilçesine, Ekinci'nin cenazesi ise Urfa'nın Viranşehir ilçesine götürüldü.

POLİS ABLUKASINDA DEFİN
Çermik'e getirilen Yiğit'in cenazesinin, 2017 yılında Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında yaşamını yitiren HPG'li dayısı Yusuf Dalkılıç'ın Kalecik Mahallesi'nde bulunan mezarının yanına defnedilmesine İlçe Kaymakamlığı tarafından izin verilmediği belirtildi. Aile, bunun üzerine cenazeyi dini vecibelerin ardından Çukur Mahallesi'ndeki mezarlığa toprağa verdi.

Cenaze törenine, aile bireyleri ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma, Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA–DER) yöneticileri katıldı.

Salih Ekinci'nin cenazesi ise gece saatlerinde polis ablukası altında sadece aile fertlerinin katılımı ile Viranşehir'de toprağa verildi.