1 Ekim 2024 Salı

Çepni'den gençlere çağrı: 20 Temmuz'da Suruç anmalarına katılın

Suruç katliamının 5.yılı dolayısıyla Meclis'te konuşma yapan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, "Suruç için adalet ancak faşizme karşı birleşik mücadeleyi yükseltmekle gelecektir" dedi, gençleri 20 Temmuz'da yapılacak anmalara çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni, Suruç katliamının yıldönümü olan 20 Temmuz'da bir çok ilde anma ve etkinlikler düzenleyeceğini belirtti, tüm gençlere çağrı yaptı.

'İSTİHBARATA RAĞMEN KATLİAM ENGELLENMEDİ'
TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yapan Çepni, Suruç katliamının hemen ardından Amara Kültür Merkezi'ne giren polislerin, bahçede bulunanlara gaz sıktığını hatırlattı.
Çepni, "Katliamı gerçekleştiren şahsın telefon kayıtları olmasına rağmen, Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gelen 'bombalı eylem olabilir' istihbaratına rağmen katiller ellerini kollarını sallaya sallaya Amara Kültür Merkezi'nin önüne geldiler. Hiçbir katil yakalanmadı. Bir kişi yargılanıyor, göstermelik olarak" dedi.

''YA 400 VEKİL YA KAOS' DİYENLERİN PLANLARININ SONUCU'
Katliamı engellemesi gerekenlerin tersine, katilleri koruduğunu vurgulayan Çepni, "7 Haziran sonrasında 'ya 400 vekil ya da kaos' diyenlerin planları sonucuna katliamlar gerçekleşti" diye vurguladı.

Bugün de "33 düş yolcusunun düşleri yarım kalmayacak" ve "Suruç için adalet, herkes için adalet" demeye devam ettiklerini ifade eden Çepni, katliamın 5.yıldönümü olan 20 Temmuz'da bir çok ilde Suruç için anmaların gerçekleştirileceğini söyledi.

GENÇLERE ÇAĞRI: 20 TEMMUZ'DA ANMALARA KATILIN
Çepni, "Suruç için adalet ancak faşizme karşı birleşik mücadeleyi yükseltmekle gelecektir" diyerek tüm gençleri ve halkları yapılacak anmalara katılmaya çağırdı.