24 Eylül 2024 Salı

CKŞ Hesekê'de 'Şehit Metîn Kültür Merkezi'ni açtı

Rojavalı komünist gençler ölümsüzleşmesinin birinci yılında Ümit Tekin'in adını verdikleri "Şehit Metîn Kültür Merkezi"ni açtı. Açılışta yapılan konuşmalarda, "Bugün bu gençlik kurumunu açılışımız faşist Türk devletine cevaptır. Metîn yoldaşı bizden alması, Metîn yoldaşın genç yoldaşlarının olmadığı anlamına gelmez. Binlerce Metîn yoldaş yaratacağız" denildi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) geçen yıl 16 Eylül günü Rojava'da görevlerinin başındayken Türk devletinin suikast saldırısı sonucu Şenol Sağaltıcı ile birlikte ölümsüzleşen Ümit Tekin'in (Metîn Dîcle) ismini verdikleri "Şehit Metîn Kültür Merkezi"ni açtı.

Metîn Dîcle Gençlik Kültür Merkezi'nin açılış etkinliği Şenol Sağaltıcı ve Ümit Tekin şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Etkinlikte CKŞ adına konuşma yapan Ekîn Îsyan, Türk devletinin saldırı ve katliamlarla halkın iradesini kırmak ve korku yaymak istediğini belirtti. Îsyan konuşmasında, "Günlük olarak bu devrimin öncüleri hedef alınıyor. 16 Eylül 2022'de de öncülerimiz Ferhat Erebo ve Metîn Dîcle yoldaşları şehit verdik. Faşist Türk devleti yoldaşlarımızı hedef aldığında irademizi, inancımızı kırmak istedi. 11-12 yıldır süren devrimimizi yok etmek istediler" dedi.

KDP'nin Kürt halkına ihanet ederek gerilla alanlarına yönelik saldırdığını hatırlatan Îsyan, "Yoldaşlarımız da ihanet sonucu katledildi. Bu ihaneti unutmayacağız" dedi.

'METÎN YOLDAŞ DEVRİMİN SAVUNULMASI VE BÜYÜTÜLMESİ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPTI'
Ümit Tekin'in Mardin'li bir genç olarak Türk devletinin halka yönelik baskısını gördüğünü ve yüzünü devrimciliğe döndüğünü hatırlatan Ekîn Îsyan, "Metîn yoldaş Kuzey Kürdistan'da komünist, devrimci gençlerin çalışmalarına katıldı. Üzerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirdi. 33 yoldaşımızın katledildiği Suruç katliamından etkilenen Metîn yoldaş yüzünü Rojava devrimine döndü. Bu devrimin savunulması ve büyütülmesi için ne gerekiyorsa onu yaptı" ifadelerini kullandı.

Serêkaniyê savaşında küçük büyük iş demeden her görevi yürüttüğünü kaydeden Ekîn Îsyan şunları belirtti: "Metîn yoldaş halkın yüreğine bir sevgi ekti. Bugün halk bu dayanışmayı görecek. Bizler bu devrime sahip çıkacağız. Metîn yoldaş bu devrim, bizim devrimimiz dediğinde Kürt bir genç ve komünist bir yoldaş olarak devrime sahip çıktı. Asla 'Rojava Kuzey Kürdistan'ın sınırlarının dışında' demedi. Bu devrim bizim devrimimiz savunmalıyız dedi."

Ekîn Îsyan, "Bugün bu gençlik kurumunu açmamız faşist Türk devletine cevaptır. Metîn yoldaşı bizden alması, Metîn yoldaşın genç yoldaşlarının olmadığı anlamına gelmez. Binlerce Metîn yoldaş yaratacağız" dedi.

'FERHAT YOLDAŞ HALKIMIZ BU DEVRİMİ BÜYÜTSÜN DERDİ BİZLER BU DEVRİMİ BÜYÜTECEĞİZ'
Şenol Sağaltıcı'nın mücadele yaşamından kesitler anlatan Ekîn Îsyan,"Ferhat Erebo sadece bir yoldaş değildi aynı zamanda bu devrimin doktoruydu. Yaralı yoldaşların tedavisine koştururdu. Şehit Xebat Hastanesi'nin kuruluşunda yer aldı. Savaşlar yoğunlaştığı dönemde savaşmak için cephelere gitti. Minbic'de Ferhat yoldaş ayağını bu devrime feda etti ve gazi oldu. Tekrar Şehit Xebat Hastanesi'ne döndü ama bu sefer bir doktor olarak değil yaralı olarak" ifadelerini kullandı.

Ekîn Îsyan "Ferhat yoldaşın bir sözü vardı; 'Eğer yaralanırsak da bir devrimci gibi karşılamalıyız. Bizim için hüzün değil. Bir devrimci olarak ayağımızı bu devrime versek de bu devrimi savunmak için ellerimiz var. Ellerimiz olmasa gözlerimiz var, aklımız var. Fikrimiz ve ideolojimizle halkımızı örgütleyeceğiz ki halkımız bu devrimi büyütsün' derdi. Bizler bu devrimi büyüteceğiz" dedi.

Îsyan konuşmasının sonunda şunları belirtti: "Bu devrim bizim devrimimiz, bizler Rojava devriminin çocuklarıyız. Bu yüzden hepimiz yönümüzü bu devrime dönmeliyiz. Bizler Devrimci Komünist Gençler olarak sözümüzü yineliyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz."

'HERKES İYİ BİLSİN Kİ YOLDAŞLARIN İNTİKAMINI ALACAĞIZ'
TKŞ temsilcilerinden Cemîl Sîdwo ise konuşmasında devrimin büyütülmesi için canlarını feda eden şehitlerin izin gideceklerini vurguladı. Sîdwo Başûr'da KDP'nin Türk devleti ile işbirliği yaparak, gerilla alanlarına yönelik işgal saldırısı yürüttüğünü hatırlattı, "KDP gerillaya, özgür topraklara ihanet ediyor. Türk devletiyle işbirliği yapıyor. Bu ihaneti kınıyoruz" dedi.

Sîdwo konuşmasının sonunda şunları ifade etti: "Devrimimiz hassas süreçlerden geçiyor. Devrimimiz büyüdükçe düşmanlarımız çoğalıyor. Biz bedel ödüyoruz, ödemeye de hazırız. Girdiğimiz bu yoldan pişman değiliz. Kürt, Arap, Süryani ve bütün halklar olarak bu devrim için, amacımıza ulaşmak için kan dökmeye hazırız. Düşman aramızda kargaşa çıkarmaya çalışıyor. Biz bunun farkındayız. Bu ihanete, kargaşaya cevap olacağız. Ferhat ve Metîn yoldaşlar da ihanetle katledildi. Herkes iyi bilsin ki yoldaşların intikamını alacağız. Yoldaşların, Baran Serhat'ın, Ahmet Şoreş'in, Firat Newal'in yollarının takipçisiyiz."

'BİZLER DEVRİMİMİZİ SAVUNMAK İÇİN HAZIRIZ, GELİN DEVRİMİMİZİ BERABER SAVUNALIM'
Etkinlikte CKŞ Savunma Birimleri bir açıklama yaptı. Konuşmada, "Faşist Türk devleti ve işbirlikçileri 16 Eylül 2022 tarihinde Metîn Dîcle ve Ferhat Erebo yoldaşlarımızı suikast saldırısıyla katlettiler. Faşist Türk devleti irademizi kırmak istiyor. Bu yüzdende öncülerimizi ve komutanlarımızı hedef alıyor" dedi.

Rojava devrimini savunacaklarını vurgulayan gençler şunları belirtti: "Devrimci Komünist Gençler olarak tüm gençlere ve genç kadınlara çağrımızdır. Bizler devrimimizi savunmak için hazırız, gelin devrimimizi beraber savunalım. Vahşi birçok saldırının hesabını sorduk bu ihanetinde hesabını soracağız. Bizler komutan Baran Serhat'ın savaşçılarıyız. İrademizi asla kıramayacaklar. Silahımızın son mermisine kadar savaşacağımıza söz veriyoruz."

'DÜŞMAN İYİ BİLSİN Kİ BİZ BURADAYIZ VE İŞGALE İZİN VERMEYECEĞİZ'
Etkinlikte, TKŞ ve CKŞ Hesekê Meclisleri adına da konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda "O gün yaşadığımız acıyı unutmayacağız. Her acının yerine intikam ekeceğiz. Düşman iyi bilsin ki biz buradayız ve işgale izin vermeyeceğiz" denildi.

Etkinlik halaylarla sona erdi.