24 Eylül 2024 Salı

CKŞ Hesekê'de zindan direnişlerini selamladı

CKŞ üyeleri Hesekê'de Türkiye-Kuzey Kürdistan ile İran-Rojhilat'ta yürütülen zindan direnişlerini selamladı.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Hesekê'de zindan direnişlerini selamladı. Şehit Metîn Kültür Merkezi'nde gerçekleşen basın açıklamasını CKŞ üyesi Ekîn Îsyan okudu. Açıklamaya tüm devrim şehitlerini anarak başlayan Ekîn Îsyan İmralı'da Abdullah Öcalan'a yönelik insanlık dışı bir tecridin uygulandığını kaydetti. Aynı zamanda Türkiye-Kuzey Kürdistan ile İran-Rojhilat'ta da devrimcilerin ağır işkencelere maruz kalıp yaşamını yitirdiği ifade eden Ekîn Îsyan şunları belirtti: "Özellikle Türk devletinin yoldaşlarımızın üzerinde uyguladığı yöntemler iradelerini kırmak için kaba şiddet gibi birçok biçimde açığa çıkıyor. Özellikle genç yaşlardaki yoldaşlarımızın fikirlerini değiştirmek ve onları devrimcilere karşı kullanmak istiyorlar. Ayrıca faşist Türk devleti hasta tutsakları ise bir işkence yöntemi olarak zindanda tutup tedavi ettirmeyerek hayatlarını kaybetmelerini amaçlıyor."

Türk devletinin tutsak devrimcilerin pişmanlık içinde yaşamasını istediğini vurgulayan Ekîn Îsyan, yıllardan beridir süre gelen direniş geleneğinin barbarlık karşısında yenilmeyeceğini kaydetti. Cumartesi Anneleri'nin direniş ve mücadelelerini selamlayan Ekîn Îsyan şu ifadeleri kullandı: "Faşist düşman yıllardır çocuklarını talep eden annelerin iradesini kırmak için onlara şiddet ve işkence uyguluyor. Fakat onların insanlık dışı uygulamalarına karşı annelerin mücadeleleri bir kez daha cevap oldu. Bu yöntemlerle korkak bir toplum yaratmayı istiyorlar. Fakat zindan direnişleri faşist düşmana karşı bir cevap oluyor. Yoldaşlarımızın iradeleri barbar işkencelere karşı bir kalkan oluyor."

Devrimcilerin direnişlerinin unutulmayacağını belirten Ekîn Îsyan, Ölüm Orucu şehitlerini anarak iradelerinden maneviyat ve cesaret aldıklarını ifade etti. Faşist Türk devletinin her şekilde devrimcilerin iradesini kırmayı hedeflediğini kaydeden Ekîn Îsyan, "Bu yüzden ailelerine yönelik de işkence uygulanıyor" dedi.

Faşist İran rejimi tarafından idam edilen devrimcileri anan Ekîn Îsyan, onların inanç ve gücünden iradelerinin güçlendiğini vurguladı.

Ekîn Îsyan açıklamanın sonunda şunları söyledi: "Faşist düşman iyi bilsin ki barbarlığa karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz. O zindanlar yaşamımızı tutsak etmiyor. Devrimci her yerde devrimcidir. Her zindan hücresinde bir fikir oluşur. İrade el ya da ayak değildir, zincirlerle bağlanamaz. İrade bir fikirdir, fikirlerimizi zincirleyemezsiniz. Biz Devrimci Komünist Gençler olarak bir kez daha direnişçi yoldaşlarımızı ve zindanlarda mücadele yürüten yoldaşlarımızı selamlıyoruz. İnançlarından gençlerin gelecek iradesini yaratıyoruz."

Eylem "Kahrolsun faşizm" sloganıyla sona erdi.

Ayrıca gençler eylemin ardından toplanıp "Zindana Diyarbekîr" şarkısını söyledi.