24 Eylül 2024 Salı

CKŞ Kobanê'de MLKP'nin 29. yılını kutladı

Rojavalı komünist gençler Kobanê'de MLKP'nin 29. mücadele yılı dolayısıyla kutlama etkinliği yaptı. Etkinlikte yapılan konuşmalarda, "MLKP'nin 29 yıllık bedellerle yazdığı tarih Kürdistan ve Ortadoğu'nun dört bir yanında büyüyerek yürüyüşünü sürdürmektedir" denildi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) MLKP'nin 29. yılı dolayısıyla Kobanê'de kutlama yaptı. Etkinlikte yapılan açılış konuşmasında MLKP'nin 29  yıllık tarihinin ateş altında yürütüldüğü belirtildi. Konuşmada, "MLKP'nin 29 yıllık bedellerle yazdığı tarih Kürdistan ve Ortadoğu'nun dört bir yanında büyüyerek yürüyüşünü sürdürmektedir. MLKP şehitler partisidir. 29 yılda onlarca şehit vermiş. Onlarca gazisi olmuştur" denildi.

MLKP'nin düşmanın saldırılarına karşı her zaman direnişle cevap verdiği vurgulanan açılış konuşmasında, "Rojava devrimini sahiplenmiş devrimi büyütmek için politik, siyasi, askeri alanda her türlü düşman saldırılarına karşı en önde savaşmış ve mücadele etmiştir. Bugün faşist işgalci Türk devletinin ajanlaştırma politikasına ve saldırılarına karşı her cephede mücadele etmektedir" denildi.

CKŞ adına konuşma yapan Qendil Hisên ise herkesin 10 Eylülünü kutladı. Hisên, "Gençlik olarak komünizm mücadelesini zafere ulaştırmak omuzlarımızdadır. Bizler bu devrimin geleceğiyiz ve geleceğimizi yok etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Gençlik gelecek gelecek sosyalizm" dedi.

CKŞ Hesekê'de de komünist öncünün 29. yılını kutladı. Etkinlikte gençler şarkılar söyledi, halaylar çekti.