23 Eylül 2024 Pazartesi

CKŞ üyeleri işgal güçlerinin SİHA saldırılarını protesto etti

CKŞ üyeleri, Türk devletinin Rojava topraklarına yönelik son günlerde artan SİHA saldırılarını Qamışlo'da protesto etti.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ), Türk devletinin geçtiğimiz günlerde Kuzey ve Doğu Suriye'nin Tirbespiyê ve Zirgan ilçelerinde gerçekleşen Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırılarına karşı eylem yaptı.

TKŞ binası önünde gerçekleşen eylemde CKŞ adına Elî Ebud açıklama yaptı. Ebud, Türk devletinin işgal saldırılarını sürdürdüğünü ve son günlerde Til Temir, Zirgan ve Ayn İsa bölgelerinde insansız hava araçları, tank ve obüslerle saldırdığını vurguladı.

Türk devletinin, Süryani halkının Ekito Bayramı sırasında Tirbespiyê'de sivil bir araca yönelik suikast saldırısı düzenlediğini hatırlatan Ebud, işgal saldırılarına karşı mücadeleyi büyüteceklerini dile getirdi. 

Ebud, şöyle devam etti: "Devrimimiz önemli bir aşamadan geçiyor. Biz gençlerin yapması gereken geleceğimize ve devrimimize sahip çıkmaktır. Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) olarak, tüm gençleri devrimin savunmasında her zamankinden daha fazla yer almaya çağırıyoruz. Devrimimizin korunması ve gelişmesi için güçlü mücadelemizi sürdürecek, devrimimiz için CKŞ saflarında mücadele edeceğiz."

CKŞ üyeleri, eylemlerini "Yaşasın Rojava devrimimiz" ve "Şehid namirin" sloganlarıyla bitirdi.