24 Eylül 2024 Salı

Cumartesi Anneleri Galatasaray ısrarını sürdürüyor

965'inci hafta eyleminde Galatasaray Meydanı ısrarını sürdüren Cumartesi Anneleri bir kez daha gözaltına alındı.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini soran ve faillerin yargılanmasını talep eden Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 965'inci haftasında bir kez daha gözaltına alındı.

Galatasaray Meydanı'nda buluşmak üzere ellerinde karanfillerle İstiklal Caddesi'nde yürüyüşe geçen Cumartesi Anneleri'ne bu hafta Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Ayşegül Doğan ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Ahmet Şık da eşlik etti.

Cumartesi Anneleri İstiklal Caddesi'nde Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iki ayrı "hak ihlali" kararına rağmen iki noktada kalkanlarla polis ablukasına alındı.

Murat Yıldız'ın annesi Hanife Yıldız, evladının hesabını sormak istediğini söyleyerek, "Benim evladım için yapamayacağım şey yok. Çatılara mı çıkayım, ne yapayım ben? Ben Ramazan Kaya'yla, Tahir Şerbetçi'yle, İsmail Öztürk'le görüşmek istiyorum. Ben bunlarla yüzleşmek istiyorum. Ben oğlumu karakola götürmüş anayım, bana bunu nasıl yaptılar. Ben bunları soracağım. Sizin kameranız nerede? O komiser Ramazan Kaya'ya seslenmek istiyorum. 28 yıl oldu, beni kandırdın, oğlumu benden aldın. Şimdi yok, ben ne yapacağım, tek evladımdı benim. Benim sesim kesilmeyecek" dedi.

Cumartesi Annelerinden Maside Ocak, Besna Tosun ve beraberindeki grup ise ellerinde karanfillerle bariyerleri aşarak meydana girdi. Meydana giren grup hemen ablukaya alındı. Polis gruba "yasaklama" kararını gerekçe göstererek, izin vermezken eylemciler bu karara itiraz ettiklerini belirtti.

Basın emekçileri zorla alandan uzaklaştırılarak görüntü almaları engellenirken, Cumartesi Anneleri darp edilerek gözaltına alındı.