21 Eylül 2024 Cumartesi

Dava sonrası gözaltına alınan Gül serbest bırakıldı

KBG İzmir adına Deniz Poyraz davası sonrası açıklama yapan Didar Gül, GBT bahanesiyle durduruldu ve darp edildi. Gül daha sonra polisler tarafından zorla araca bindirildi. Gül, ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütüne silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz'ı katleden tetikçi faşist Onur Gencer'in yargılandığı karar duruşması sonrası açıklama yapan Kadınlar Birlikte Güçlü (KBG) İzmir üyesi Didar Gül polis tarafından gözaltına alındı.

Açıklamada kullandığı, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yargılanacak" ifadeleri nedeniyle polislerin GBT bahanesiyle durdurduğu Gül, yanında bulunan arkadaşlarıyla birlikte darp edildi.

Ardından zorla polis aracına bindirilerek olay yerinden kaçırılan Gül'ün nereye götürüldüğüne dair arkadaşlarına bilgi verilmedi.

Dava sonrası Alsancak'ta bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde KBG İzmir açıklama yaptı. İzmir'in orta yerinde Deniz'in katledildiğini hatırlatan Gül, "Deniz'in katili sadece Onur Gencer değildir. Eline silah verenler, onu Suriye'de eğitenler, ona 'abicim' diyenler de katildir. Yine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu cinayetin sorumlusudur ve hepsi yargılanacak. Deniz Poyraz, kadın, Kürt ve direndiği için öldürüldü. Biz onun kız kardeşleriyiz onun mücadelesini sürdüreceğiz. Elbette katliamın tüm sorumluları yargılanana kadar direneceğiz" dedi.
 

İfade işlemleri sonrası serbest bırakılan Gül'e emniyette Suçişleri Bakanı" ifadesini kullandığı için devleti alenen aşağılama suçlaması yöneltildi.