22 Eylül 2024 Pazar

Delillere rağmen 'beraat' verilen çocuk istismarcısı yeniden yargılanacak

64 yaşındaki Kemal Yıldırım, 2016 yılında 16 yaşında S.A.'ya cinsel istismarda bulundu. Mahkeme, sanık ve tanığın çelişkili ifadelerini görmezden geldi, görme engelli çocuğun montun rengini ayırt edemediği için sanık Yıldırım hakkında beraat kararı verdi. Karara yapılan itiraz üzerine Kemal Yıldırım yeniden yargılanacak.

"Camdan çıktım, duvardan atladım, yalın ayak kaçtım. Çok korkmuştum..."

Bu cümle istismara uğrayan ve aynı adam tarafından eve kapatılan bir çocuğa ait.

İktidarın çocuk düşmanı politikaları, çocukların geleceğini çalıyor. İstismara uğrayan çocuğun aynı kişiyle evlenmeye zorlanması, çocuk yaşta evliliklerin yolunun açılması, istismara uğradığını anlatan çocuğa yapılan "ilgi çekmeye çalışıyor" muamelesi, açılan davalarda defalarca çocuğa olay anı anlattırılarak travma yaşatılması...

Yüzde 60 görme kaybı olan ve yüzde 85 engelli S.A, 2016 yılında 62 yaşındaki Kemal Yıldırım'ın cinsel istismarına uğradı. Eve kapatılan 16 yaşında olan S.A., "Çok korkmuştum. Uzun süre nasıl kaçacağımı bilemedim. Camdan çıktım ve duvardan atladım" diyerek yaşadıklarını anlatmaya çalıştı. 

İNANMADILAR, SİNİR KRİZİ GEÇİRDİĞİ İÇİN DOMUZ BAĞI YAPTILAR
İstismara uğradığı, S.A.'nın ruhsal bunalıma girmesi ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne yatırılmasıyla ortaya çıktı. S.A., başından geçenleri burada görevlilere aktardı. Ancak bu raddeye gelene kadar, S.A.'ya kimse inanmadı... Evden kaçtığı sırada yakalayan güvenlik görevlileri S.A.'yı kaldığı Tepekent BSRM yurduna teslim etti. S.A. görevlilere olayı anlattı. Fakat, inanmadıkları gibi sinir krizi geçiren S.A.'ya domuz bağı uyguladılar. 

Kemal Yıldırım hakkında "Çocuğun Nitelikli Cinsel İstismarı" ve "Kişiyi Hürriyetinden Alıkoyma" suçlarından dava açıldı. Ancak davanın 6. duruşmasında beraat kararı verildi. 

GÖRME KAYBI OLAN ÇOCUK FAİLİN MONTUNUN RENGİNİ AYIRT EDEMEDİ
Çünkü mahkeme heyeti, Kemal Yıldırım ve tanık olarak dinlenen Turgay Arslan'ın çelişkili ifadelerini görmezden geldi, yüzde 60 görme kaybı olan çocuğun Kemal Yıldırım'ın üzerindeki montun rengini ayırt edememesine odaklandı.

S.A., olay günü yurttan kaçtı ve site içerisinde bulunan Turgay Arslan'a ait olan markete giderek yol parası istedi. Arslan, S.A.'yı tersleyerek marketten kovdu. O sırada markette bulunan Kemal Yıldırım, arabayla S.A.'nın yanına gitti ve onu durdurdu. Onu İstanbul'a götürebileceğini söyledi. Ardından da S.A.'yı kaçırdı.

TANIK ÖNCE KABUL ETTİ, SONRA REDDETTİ
Turgay Arslan, ilk ifadesinde S.A.'nın markete geldiğini ve para istediğini kabul etti. Kendisinin ise yanıtının "yok kızım" olduğunu söyledi. Ancak daha sonra söylediklerinin aksini iddia ederek, "Markete gelip, para isteyen kimse olmadı" dedi.

SANIK YILDIRIM, ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ
S.A.'ya yönelik cinsel istismarda bulunan 62 yaşındaki Kemal Yıldırım ise başından itibaren çelişkili ifadeler verdi. Üstelik Yıldırım'ın ifadeleri tanık Arslan'ın ifadeleri ile de çelişkiliydi. Sanık Kemal Yıldırım, karakol ifadesinde o gün markete hiç gitmediğini ancak bir kız çocuğunun kendisinden para istediğini iddia etti. Bu çocuğun S.A. olmadığını öne süren Yıldırım, sitede çalışan bekçilerden birinin kızı olduğunu iddia etti.

Yıldırım mahkemede ise kendisinden hiçbir çocuğun para istemediğini ve S.A.'yı daha önce hiç görmediğini öne sürdü. Oysa S.A., Kemal Yıldırım'ı 4 kişi arasından teşhis ediyor.

Mahkeme heyeti bu çelişkileri görmezden geldi. Her duruşma yaşadıklarını defalarca anlatmaya zorlanan ve yeniden travma yaşatılan S.A.'nın ise olayın şoku ile verdiği ifadeler göze battı. Yüzde 60 görme kaybı olan S.A., ilk ifadesinde sanığı "40-45 yaşlarında, siyah montlu ve şapkalı" olarak tanımladı. Ancak güvenlik kameralarında kişinin üzerindeki montun rengi gri olarak tespit edildiği için Kemal Yıldırım’ın beraatine karar verildi.

SAVCILIK VE BAKANLIKTAN İTİRAZ
Ancak Cumhuriyet Savcısı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, beraat kararına itiraz etti. S.A.'nın Kemal Yıldırım'a iftira atması için bir sebebi olmadığının altı çizilen itirazda, dosya kapsamındaki mevcut deliller göz önüne alındığında Yıldırım'ın suçu işlediği belirtildi. Beraat kararının isabetli olmadığı kaydedildi.

YENİDEN YARGILANACAK
Kemal Yıldırım, "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "Kişiyi hürriyetinden alı koyma" suçlarından tekrar yargılanacak. İlk duruşma Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.