23 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti batıda aday çıkaracağı 27 ilçeyi açıkladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, çalışmaları doğrultusunda ilk etapta batıda aday çıkaracakları 27 ilçeyi açıkladı. Doğan, "Gelin birlikte kazanalım, birlikte güçlenelim ve kent uzlaşısıyla buluşalım" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partinin genel merkezinde batı illerine dönük seçim stratejilerini ve MYK toplantısında alınan kararları açıkladı.

Maraş Katliamı, 19 Aralık Hapishaneler Katliamı ve özyönetim direnişleri sırasında Taybet İnan'ın katledilmesinin yıl dönümü olduğuna işaret eden Doğan, "Bu ölümler hukukun uygulandığı, bırakalım hukuku kanunların uygulandığı hiçbir ülkede hiçbir yurttaşın aklının ve yüreğinin sınırlarının alabileceği ölümler değil, katliamlar değil" ifadelerini kullandı.

Bir yandan Kobanê davasının devam ettiğine işaret eden Doğan, HDP eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın savunmasıyla davanın sürdüğünü kaydetti. Tarihin kendilerini haklı çıkarmaya devam ettiğini dile getiren Doğan, her şeye rağmen mücadeleden vazgeçmediklerinin altını çizdi.

Kendileri için yerel seçimlerin bir belediye seçiminden çok daha fazlası olduğunu vurgulayan Doğan, "Tüm bu yaşananları ve öfkemizi unutmadan ve unutturmadan, onarıcı adalet talebimizi yükselterek, birlikte başarmak için umutla ve kararlılıkla yola devam ediyoruz" dedi.

'KAYYUM REJİMİNİ SANDIKLARA GÖMECEĞİZ'
PM ve MYK'larının yerel seçimlere ilişkin kapsamlı değerlendirmeler yaptığını ifade eden Doğan, "Tekrar etmek isterim ki öncelikle bizden zorla alınanı geri alacağız. Bu konuda son derece kararlıyız. Yani kayyım rejimini sandıklara gömeceğiz ve bunun için tüm hazırlıklar yapılıyor. Kayyım atanan bütün belediyelerimizi yeniden halk iradesiyle buluşturacağız ve yalnızca onunla yetinmeyeceğiz" dedi.

Bunun yanı sıra birçok il, ilçe ve beldede yeni kazanımlar elde edeceklerini kaydeden Doğan, "Bu hedeflerimize ulaşmak için partimiz adımızla çeşitli istişareler, müzakereler ve güç birlikleri kurarak ilerleyeceğiz" dedi.

ADAY ÇIKARILACAK 27 İLÇE
İlk etapta aday gösterecekleri bazı yerleri kamuoyuyla paylaşan Doğan, çalışmalarını tamamlayarak aday çıkaracakları yerleri şöyle sıraladı: Adana'nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri; Antalya'nın Kepez ilçesi; Mersin'in Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçeleri; İstanbul'da Esenyurt, Sancaktepe, Adalar ve Sultanbeyli; Aydın'da Didim, Efeler, Germencik ve Söke; Konya'da Cihanbeyli ve Kulu; Kocaeli'de Dilovası; İzmir'de Torbalı, Bayraklı ve Menemen; Manisa'da Gölmarmara, Turgutlu ve Yunusemre; Çanakkale Gökçeada; Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy. Çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Doğan, gelişmeler netleştikçe kamuoyuyla da paylaşacaklarını söyledi.

'GELİN KENTLERİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDELİM'
Kent uzlaşısıyla kentleri halkların yöneteceğini kaydeden Doğan, şöyle devam etti: "Kadınlara sesleniyoruz, gençlere sesleniyoruz. Emekçilere, öğrencilere, engellilere, işçilere sesleniyoruz. Demokratik ve ekolojik kentler yaratmak isteyen herkese sesleniyoruz. Aslında kent uzlaşısı bir çağrıdır. Sivil toplum örgütlerine, odalara, barolara, demokratik kitle örgütlerine, yani bir kenti var eden tüm sosyal ve siyasal dinamiklere, tüm toplumsal dokulara çağrımızdır. Gelin kentlerimizi birlikte onaralım, iyileştirelim, inşa edelim. Yıllardır yaralı olan kentleri özgürleştirelim. Bu, aynı zamanda bizim yerel yönetimler anlayışımızı, demokratik yerel yönetimler anlayışımızı tüm toplumsal katmanlara ve kesimlere ulaştırma çabasıdır."

'KENT HAKKI KOLEKTİF BİR HAK'
Kent hakkının kolektif bir hak olduğunu belirten Doğan, "kent benimdir" diyen herkesi kent uzlaşısıyla beraber kazanmaya davet ettiklerinin altını çizdi. "Gelin birlikte kazanalım, birlikte güçlenelim ve kent uzlaşısıyla buluşalım. DEM Parti kendisini mücadele partisi olarak tariflerken, bir de müzakere partisi olarak tarif ediyor. Dolayısıyla kent uzlaşısı ile halklar kazanacak diyoruz. Kent uzlaşısında kentin bütün dinamiklerini ortaklaştırma fırsatı var" ifadelerini kullandı.

Kayyumlar başta olmak üzere kendilerini kuşatan baskıcı rejime kent uzlaşısıyla güçlü bir yanıt verme çağrısı yapan Doğan, "Kent uzlaşısı ile aslında Türkiye'nin her yerine demokratik bir nefes ve soluk olmak istiyoruz. Çünkü epeydir nefessiz ve soluksuz kaldık. Hepimizin soluk almaya, soluklanmaya, yeni bir nefese ihtiyacı var" dedi.

BAŞVURULAR 25 ARALIK'A KADAR UZATILDI
Aday adaylığı için başvuru tarihlerini 25 Aralık'a kadar uzattıklarını kaydeden Doğan, gazetecilerin sorularını da yanıtlayarak, CHP'yle Abdülkadir Selvi'nin iddia ettiği şekilde bir pazarlık söz konusu olmadığını söyledi. Doğan, kent uzlaşısı ifadesiyle herhangi bir siyasi partiye çağrıda bulunmadıklarını belirtti.