23 Eylül 2024 Pazartesi

DEM Parti İstanbul İl Örgütü'nden Filistin'le dayanışma mitingi

DEM Parti İstanbul İl Örgütü, 14 Ocak'ta Esenyurt'ta Filistin halkıyla dayanışma mitingi düzenleyeceklerini duyurarak, herkesi İsrail'in soykırım politikalarına ses çıkarmaya çağırdı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü, siyonist İsrail'in Filistin halkına dönük soykırım saldırılarına karşı 14 Ocak'ta Esenyurt'ta düzenleyeceği mitinge ilişkin Beyoğlu'nda bulunan il örgütü binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, DEM Parti milletvekilleri Çiçek Otlu ve Kezban Konukçu ile DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanları Gonca Yangöz ve Murat Kalmaz katıldı.

'TÜM DÜNYANIN GÖZLERİ ÖNÜNDE BİR SOYKIRIM GERÇEKLEŞİYOR'
Basın açıklamasını okuyan Gonca Yangöz, aylardır tüm dünyanın gözleri önünde İsrail'in Gazze'de bir soykırım gerçekleştirdiğini söyledi. İsrail'in işgal savaşı nedeniyle 7 Ekim'den bu yana 23 bini aşkın kişinin yaşamını yitirdiğini ifade eden Yangöz, hastaneler başta olmak üzere tüm yaşam alanlarının bombardımanla yok edildiğini dile getirdi.

"Hayatta kalan yaklaşık 2 milyon insan, 3,5 aydır abluka ve saldırı altında susuzluk, açlıkla, bulaşıcı hastalık riskiyle yaşıyor, yaralıları tedaviye erişemeden ölüyor, ölüleri gömülemiyor. Mezarlıklar tahrip ediliyor" diyen Yangöz, İsrail'in Batı Şeria, Lübnan ve Suriye'de de saldırılarını sürdürdüğüne işaret etti.

'ORTADOĞU EMPERYALİSTLERİN REKABET SAHASINA DÖNÜŞTÜ'
Filistin topraklarını işgal ederek kurulan İsrail'in geçmişte olduğu gibi hiçbir katliamın ve savaşın hesabını vermediğini vurgulayan Yangöz, Ortadoğu'nun emperyalist güçlerin rekabet sahası olduğunu ifade etti. Yangöz, şöyle devam etti: "Uluslararası sermaye güçleri savaş sanayisinden beslenirken, halklara ölüm reva görülüyor, doğa ve halkların tarihi yok ediliyor. Filistin halkı ve toprakları adeta yeryüzünden silinmek isteniyor. Tıpkı Kürt halkına yapılmak istenen gibi! Kürt halkının yaşadığı Kuzey Doğu Suriye'de (Rojava'da), Güney Kürdistan'da da yaşam alanları, hastaneler, tahıl depoları bombalanıyor. Demokrasi ve barış söyleminde yarışan dünya devletleri soykırıma suç ortaklığı yapıyor. Ortadoğu halklarının savaş altında yaşamasına onay veriyor ya da görmezden geliyor."

'TÜRK DEVLETİ İKİYÜZLÜ POLİTİKALARINI SÜRDÜRÜYOR'
Türk devletinin ise ikiyüzlü politikalarla bir yandan Filistin'e destek verirken bir yandan İsrail'le tüm ilişkilerini devam ettirdiğine işaret eden Yangöz, Türkiye'yle İsrail arasındaki ticaret hacminin 20 yılda yüzde 532 artış gösterdiğini söyledi. En büyük ihracatın ise savaş sanayi ve ham maddeleri alanında yapıldığını kaydeden Yangöz, AKP-MHP iktidarının İsrail'e her türlü desteği sürdürdüğünü belirtti.

"Ortadoğu'da halkların gönüllü birliğiyle adil ve onurlu bir yaşamın barış içinde, özgürlük içinde sağlanması mümkün. DEM Parti olarak, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın her yerinde halkların katledilmesine dur diyoruz" diyen Yangöz, İsrail'le tüm askeri, ticari, diplomatik, akademik, kültürel ilişkilere son verilmesi çağrısında bulundu.

'HERKESİ FİLİSTİN'LE DAYANIŞMA MİTİNGİMİZE ÇAĞIRIYORUZ'
Yangöz, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye başta olmak üzere bölge devletlerinin savaşı besleyen, büyüten politikalarına dur diyoruz. Filistin halkının gerçek dostları olan bölge halklarını, savaşların sona ermesi için mazlum halkların yanında olmaya çağırıyoruz. Şimdi Filistin'e ses olmanın zamanıdır. Esenyurt'ta 14 Ocak'ta düzenleyeceğimiz Filistin halkıyla dayanışma mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Ezilen halkları, emperyalizme ve sömürgeciliğe karşı ortak ses çıkarmaya çağırıyoruz."

KONUKÇU: BARIŞ EZİLEN HALKLARIN DAYANIŞMASIYLA GELECEK
DEM Parti milletvekili Kezban Konukçu, Ortadoğu'da egemenlerin çıkar çatışmalarında sivil halkın katledildiğini ve bu katliama tüm ezilen halkların ses çıkarması gerektiğini söyledi. Türkiye ve Kürdistan'da ezilen halkların ortak mücadele partisi DEM Parti olarak 14 Ocak'ta Esenyurt'ta Filistin halkıyla dayanışma mitingi gerçekleştireceklerini ifade eden Konukçu, "Ortadoğu'ya onulu bir barış ancak ezilen halklar dayanıştığında gelecek. İkiyüzlü, işbirlikçi devletler ifşa edilmeden bizler gerçek barışa, onurlu barışa ulaşamayacağız" ifadelerini kullandı.

Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen AKP-MHP iktidarının İsrail'le bütün ilişkilerini sürdürdüğüne dikkat çeken Konukçu, şöyle devam etti: "Buradan gemilerle çelik gönderiliyor ve o çeliklerle silahlar yapılıyor. İşte o silahlarla çocuklar, kadınlar öldürülüyor. Bunların farkında olarak, ezilen halkların bir arada, eşit bir şekilde yaşayabilmesi için mücadelemizi yükseltiyoruz. Filistin halkıyla dayanışmak, bütün ezilen halkların birbiriyle dayanışmasını örmek için atılacak etkili bir adımdır."