8 Ekim 2024 Salı

Deniz Poyraz Bodrum'da anıldı: Bu mücadele yarım kalmayacak

Faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz, Bodrum'da anıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Deniz'e sıkılan kurşunun halklara yönelik olduğunu ve failinin Suruç, Ankara vb. katliamlarının failleri olduğuna dikkat çekildi.

Halkların Demokratik Partisi Bodrum İlçe Örgütü, HDP İzmir İl binasına yönelik faşist saldırıda Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz için eylem yaptı. Bodrum Belediye Meydanı'nda yapılan açıklamaya TİP, EMEP, CHP, Sol Parti, Eğitim-Sen, Yurttaş İnisiyatifi de katıldı.

"HDP Deniz'dir, Deniz'lerimiz tükenmeyecek", "Hepimiz Deniz'iz Hepimiz HDP'liyiz" dövizleriniz taşındığı eylemde "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Birleşe birleşe kazanacağız", "HDP halktır halk burada" sloganları atıldı.

'BİR DENİZ GİTTİ BİN DENİZ GELECEK'
Kürtçe ve Türkçe açıklama yapan Adalet Demir, "Acımızın, üzüntümüzün, öfkemizin adıdır Deniz Poyraz. Deniz'in annesinin sözü bizim sözümüzdür 'Bir Deniz gitti, bin Deniz gelecek."

'BU KATLİAM İKTİDAR BLOĞUNUN OLUŞTURDUĞU SİYASİ İKLİMİN ÜRÜNÜDÜR'
HDP Bodrum İlçe Yöneticisi Zuhal Macit, İzmir HDP binasına yapılan faşist saldırının planlı ve sistematik katliam girişimi olduğu kaydederek, "Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür" dedi.

'GÜN SUSMA GÜNÜ DEĞİLDİR'
Saldırının içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucu olduğunu belirten Macit, "Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP'nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır" diye konuştu. HDP ile dayanışmanın önemine dikkat çeken Macit, "Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür" vurgusu yaptı.

'ÇETE-MAFYA DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ'
TİP Muğla İl Sekreteri Volkan Çetin de "Deniz yoldaşımız nezdinde bu ülke topraklarında eşitlik ve barış için yitirdiğimiz tüm yoldaşlarımızı saygıyla anıyorum. Bizler devrimci ve yurtseverler olarak acılarımız için çok buluştuk, birbirimizi sardık. Ancak o acılara alışmayacağız. Bizler, Deniz'in de ne için mücadele ettiğini, Suruç'ta, Ankara'da yitirdiğimiz yoldaşlarımızın ne için mücadele ettiğini biliyoruz. Ve bu mücadele yarım kalmayacak, biz devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çete-mafya düzenini kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bodrum EMEP İlçe Temsilcisi Uğurcan Çakır ise Deniz Poyraz'ın bu sistem tarafından katledildiğini belirtti. Çakır, "Bu çeteler sürekli savaşı tetiklemiştir, bizler ise buna karşım barış diye haykıracağız. Deniz'lerin hesabını soracağız, bu düzen yıkılacak" dedi.