8 Ekim 2024 Salı

'Emperyalistler yenilecek direnen Filistin halkı kazanacak'

Filistin ve Lübnan halkının direnişini selamlayan KESK Ankara Şubeler Platformu,  İsrail ile mevcut tüm askeri, ekonomik ilişkilerin bitirilmesini ve işbirlikçi sermaye aracılığıyla gerçekleşen ticaretin sonlandırılmasını istedi. 

KESK Ankara Şubeler Platformu, Aksa Tufanının yıldönümüne ilişkin Sakarya Caddesinde basın açıklaması yaptı. "Savaşa ve işgale son, Filistin'e özgürlük!" pankartının açıldığı eylemde, on yıllardır katledilen, topraklarından sürülen, kaynakları yağmalanan Filistin halkının bir yıldır siyonist İsrail'in soykırım saldırılarıyla karşı karşıya olduğu kaydedildi. 

Filistin halkıyla dayanışma içinde Lübnan'a yönelik işgalci İsrail'in saldırılarına dikkat çekilen eylemde, Filistin direnişinin ve direnişin destekçesinin liderlerinin hedef alınarak direnişin güçsüzleştirilmek istendiği belirtildi. Emperyalist devletler başta olmak üzere dünyada askeri harcamalara ayrılan payın artması nedeniyle, işçilerin ve emekçilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığı dile getirilen açıklamada, "Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinde savaşları finanse edenler, kendi halklarını açlığa ve yoksulluğa mahkum ediyor.Ülkemizde ise siyasi iktidar Filistin halkını ve direnişini sahipleniyor gözükse de hem askeri, ekonomik ve siyasi ilişkileri sürdürüyor hem de 'İsrail'le ticarete son' diyen gençleri gözaltına almaktan geri durmuyor. Bugün Filistin halkının işgale karşı mücadelesi, tüm ezilen dünya halklarının mücadelesine umut oluyor. Dünyanın her yanında işçiler, emekçiler, ezilen halklar, Filistin direnişine sahip çıkıyor, emperyalizm ve siyonizme karşı mücadele ediyor" denildi. 

Filistin halkının işgale karşı mücadelesini ve Filistin başta olmak üzere Ortadoğu halklarına yönelik katliamlarını lanetleyen KESK Ankara Şubeler Platformu, "İsrail ile mevcut tüm askeri, ekonomik ilişkilerin bitirilmesini ve işbirlikçi sermaye aracılığıyla gerçekleşen ticaretin sonlandırılmasını istiyoruz. 'Emperyalistler yenilecek, direnen Filistin halkı kazanacak' diyoruz. Yaşasın dünya haklarının emperyalizme ve siyonizme karşı onurlu mücadelesi" ifadelerini kullandı.