8 Ekim 2024 Salı

Filistin için Bin Genç: Gazze'den Beyrut'a, intifada daima

Ankara ve İstanbul'da Filistin için Bin Genç'in çağrısıyla onlarca genç, 7 Ekim Aksa Tufanı hamlesini yıldönümünde selamlamak için yan yana geldi. Polisler iki kentte de gençlere saldırırken, gençler İsrail'le işbirliği içerisindeki hükümet ve sermaye gruplarını teşhir etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Filistin için Bin Genç, Filistin direniş örgütlerinin 7 Ekim 2023 Aksa Tufanı hamlesinin 1. yılında İstanbul ve Ankara'da sokağa çıktı.

İSTANBUL
Filistin için Bin Genç'in çağrısıyla onlarca genç, Taksim Tünel'de buluştu. Filistin bayrağı ve "Emperyalist savaşta, Aksa Tufanı'nın safında, işbirlikçilerin karşısındayız" pankartı açılan eylemde, gençler Tünel'den İstanbul İl Ticaret Müdürlüğüne yürümek istedi ancak polis kuşatmasına alındı.

Gençler polis kalkanlarının önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Ardından İl Ticaret Müdürlüğüne yürümek için polis barikatına yüklenen gençlere polis biber gazıyla saldırdı.

Bir gencin gözaltına alınması üzerine gençler arkadaşları serbest bıırakılana kadar alandan ayrılmayacaklarını belirtti. Polisler gencin gözaltında olduğunu inkar etti. Ancak bir gencin gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

'ALANLARI BIRAKMAYACAĞIZ'
Gençler abluka altında basın açıklaması yaparak eylemlerine son verdi. Açıklamada İsrail'e verilen desteğin teşhir edileceği ve Gazze halkı ile dayanışmanın süreceği belirtilerek, "Siyonizmin soykırımına karşı, Türkiye hükümetinin İsrail ile işbirliğinin sorumlusu olan İstanbul İl Ticaret Müdürlüğü önüne yürümek istedik. İki saattir AKP hükümetinin polisi burada bize biber gazıyla, yumruklarla müdahale ederek, şiddet uygulayarak İstiklal Caddesinde yürümemizi engelledi. Bir arkadaşımızı gözaltına aldılar, yarım saat boyunca arkadaşımızdan haber alamadık" denildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Filistin halkı burada, biz buradayız. İsrail orada AKP hükümeti orada. Biz burada olmaya devam edeceğiz. Filistin direnişini örnek alarak karşılarına çıkmaya devam edeceğiz. Bu alan bizim diyoruz. Bu alanları bırakmayacağımızı her alanda işbirlikçilerin karşına çıkacağımızı beyan ediyoruz."

Eylem boyunca "Her yer Gazze, her yer direniş", "Katil İsrail, işbirlikçi hükümet", "Gazze'den Beyrut'a, intifada daima", "İşbirlikçiler, ikiyüzlüler, baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atıldı.

ANKARA'DA 20 GENÇ GÖZALTINA ALINDI
Ankara'da Filistin için Bin Genç'in çağrısıyla çok sayıda genç Olgunlar Caddesinde toplandı. Filistin'le dayanışma için yürümek isteyen gençlere polis saldırdı, en az 20 genç ters kelepçeyle gözaltına alındı. Gençler, gecenin ilerleyen saatlerinde serbest bırakıldı.