8 Ekim 2024 Salı

HDP eski İzmir İl Eşbaşkanı Altan gardiyanlar tarafından tehdit edildi

Kırıklar Hapishanesinde tutsak edilen HDP eski İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve hücre arkadaşları Hemgin Durak ile Abdurrahim Kaymaz, gardiyanlar tarafından tehdit edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan ve hücre arkadaşları tutsak edildiği Kırıklar 2 Nolu F Tipi Hapishanesinde gardiyanlar tarafından tehdit edildi.

Tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasının görüldüğü 4 Ekim'de mahkemenin "tutukluluk devam" kararı vermesinin ardından hapishaneye geri götürülen Altan ve hücre arkadaşları Hemgin Durak ile Abdurrahim Kaymaz sabaha karşı 02.30 sıralarında 3 gardiyan tarafından kapısına vurularak uyandırıldı. Gardiyanlara bunun sebebini soran Altan, Durak ve Kaymaz'a, "Size mi soracağız ne zaman geleceğimizi, canımız sıkılmıştır belki olamaz mı" cevabı verildi. Tutsakların duruma itiraz etmesi üzerine ise 2 gardiyan gidip coplarıyla geri gelerek "Bize ne yapacağımızı mı söylüyorsunuz" sözleriyle tutsakları tehdit etti.

Ardından başgardiyanın "Tamam, hadi sorun yok" demesiyle gardiyanlar uzaklaştı. Sabah Altan, Durak ve Kaymaz durumu diğer gardiyanlara sorduğunda ise, olay yaşanmamış gibi davranıldı.