1 Ekim 2024 Salı

Deniz Poyraz katledildiği yerde anıldı

Deniz Poyraz katledildiği HDP İzmir İl Örgütü binasında anıldı. HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, "Kürt halkından herkesin öğreneceği çok şey var. Emine Şenyaşar ve Fehime annenin, faşizme çocuklarını kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz. Deniz isyanımız, ona verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz, katledildiği yerde anıldı. Katliamın birinci yılında düzenlenen anma etkinliğinde parti binasına, "Güneşin sofrasında Denizlerin yolunda" yazılı pankart asıldı, "Şehit namirin" sloganları atıldı. Poyraz için hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başlayan anmada HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay konuştu.

SALDIRININ AMACI DEMOKRATİK SİYASETİ YOK ETMEK 
Kemalbay Deniz'in örgütlü bir kötülük tarafından katledildiğini belirterek, "Burası Türkiye'nin üçüncü büyük metropolü ve üçüncü büyük partisine yönelik fütursuz bir katliam yaşandı. Saldırının amacı demokratik siyaseti yok etmekti. Halkın iradesini yok saymak ve faşist yönetimlerin bekalarını sürdürmek olduğunu biliyoruz. Deniz o gün burada yalnızdı. Tetikçi katil kapıdan elini kolunu sallayarak girdi. Buraya girerken gördük, parti devletin kolluğu ile kuşatılmıştır ve karşısında çadırı vardır. Burası sürekli gözetleniyor" hatırlatmasında bulundu.

'ONLARIN PARTİSİNİ HALK AMED'DE KAPATTI'
HDP'nin bu saldırı ile tasfiye edilmeye çalışıldığını belirten Kemalbay, "İnsanlar partimizi sahiplenmesin istiyorlar. Denizimizi de sahipleniyoruz, HDP'yi de sahipleniyoruz, en ufak geri adım atmıyoruz. Mücadeleye daha güçlü devam ediyoruz. Denizden aldığımız feyizle onun hayallerine olan bağlılığımızla mücadelemizi sürdüreceğiz. Partimizi kapatmak için talimat verenler, çetelere IŞİD artığı saldırganlara hedef gösterenler HDP'yi kapatmak istiyorlar ama Amed'de onların partisi halk tarafından çoktan kapatıldı. Yürüttükleri bu kirli politikalara son vermek için halkımız mücadele ile faşist iktidarı tarihin çöplüğüne gönderecek" dedi.

'BARIŞ ANNELERİNDEN ÖĞRENİLECEK ÇOK ŞEY VAR'
Deniz'in ailesinin barış demekten hiç vazgeçmediğini belirten Kemalbay, halkı düşmanlaştıranların, katliam yapanların Barış Annelerinden öğrenmesi gereken çok şey olduğunu söyledi. Kemalbay, "Kürt halkı barış demekten bir gün bile geri durmadı. Kürt halkından herkesin, tüm dünyanın öğreneceği çok şey var. Emine Şenyaşar ve Fehime annenin, faşizme çocuklarını kurban vermiş annelerin barış sesini yükselteceğiz. Deniz isyanımız, ona verdiğimiz sözü yerine getireceğiz" dedi.

Konuşmanın ardından Deniz Poyraz'ın katledildiği saat olan 10.50'de saygı duruşu yapıldı. Bu sırada "Şehid namirin" sloganları atıldı.

Anmaya Deniz Poyraz'ın ailesinin yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Batman Milletvekili ve Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Milletvekilleri Murat Çepni, Gülistan Kılıç Koçyiğit de katıldı.