23 Eylül 2024 Pazartesi

Depremzede kardeşler 'eşcinsel' denilerek yurttan atıldı

Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne okuyan iki depremzede kız kardeşin beraber uyuduğu için "eşcinsel" denilerek yurttan atıldığı ortaya çıktı.

Maraş merkezli depremde Antakya'da yakalanan ve 4 buçuk saat boyunca göçük altında kalan 16 yaşındaki ikiz kız kardeşler, okula devam edebilmek için kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne aldırdı. Okulun yurdunda konaklayan depremzede kardeşler, deprem sonrası yaşadıkları korkuyla aynı yatakta uyumaya başladı. Birlikte uyudukları için yurt yönetimi tarafından eşcinsel olmakla itham edilen kardeşler, bu nedenle yurttan atılmak istendi.

Yurttaki müdür yardımcısı Ş.Y., genç kadınların babasını arayarak, "Kızların eşçinsel, gel kayıtlarını al. Okulda ve yurtta kızları istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 15 Aralık akşamı ise yurt yönetimi öğrencileri hiçbir gerekçe göstermeden yurttan attı.

5 Ocak tarihinde ise okul müdürü kız kardeşlerin babasına, kardeşleri disipline sevk ettiklerini söyledi. Ayrıca müdürün "Çocuklarının adı okulda çıktı, ben tutamam okulda" dediği kaydedildi.

Yaşananlara ilişkin bir televizyon programına katılan genç kadınların babası M.T., sorumlulara dava açacağını ve çocukların kaydını aldırmayacağını söyledi. M.T. şu ifadelerde bulundu: "Benim çocuklarım göçük altında kaldı. Birlikte yatıyorlar, 'bunlar eşcinsel, alın çocukları memlekete götürün dizinizin dibinde okusunlar' dedi yurt müdürü. Ben bir babayım. Hatay'da kaç tane öğretmen var? Ben çocuklarımı okusunlar diye gönderdim, psikolojileri bozulsun diye değil. Bizi sürekli çocuklarınızın siciline işler diye tehdit ettiler."