23 Eylül 2024 Pazartesi

Deutsche Welle muhabiri Atina'da faşistlerin saldırısında yaralandı

Deutsche Welle muhabiri Thomas Jacobi, Atina'nın ünlü Sintagma Meydanı'nda göçmen karşıtı gösteri düzenleyen faşist Altın Şafak üyelerinin saldırısına uğradı. Polis saldırıyı izlemekle yetindi.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yabancı göçmenlere karşı düzenlenen gösteride, Deutsche Welle muhabiri Thomas Jacobi faşistlerin saldırısına uğradı. Aynı zamanda Fransız La Croix gazetesi için de çalışan Jacobi'nin fotoğraf çektiği kamerasına el koymaya çalışan saldırganların daha sonra muhabiri yere düşürüp, dakikalarca tekmelediği belirtildi.

POLİS MÜDAHALE ETMEDİ
Saldırı sonrasında yüzünün çeşitli yerlerinden yaralanan Thomas Jacobi, "Bana dört buçuk dakika boyunca vurdular. Etrafta çok sayıda polis vardı ve onların sayesinde işimi yapabileceğimi sanıyordum. Hiçbiri müdahale etmedi ve asıl korkunç olan buydu" dedi. Saldırganların elinde bıçak olmadığı için şanslı olduğunu ifade eden Jacobi, darp eden kişilerin şahsını tanıdığını ve bunu bilinçli yaptıklarını ifade etti.

Thomas Jacobi, 2016 yılında bir başka gazeteci Angelique Kourounis ile "Altın Şafak-Kişisel bir Mesele" adlı belgeselin yapımında çalışmıştı. Söz konusu film, Yunanistan'da faal olan aşırı ırkçı Altın Şafak partisinin Yunanlar arasında nasıl taraftar topladığını anlatırken, bu partinin yasa dışı faaliyetlerini de gösteriyor.

Jacobi yaklaşık bir yıl önce de, Makedonya'nın isminin Kuzey Makedonya olmasının Yunanistan Meclisi'nde kabulüne karşı gelen Altın Şafak üyelerinin saldırısına uğramıştı.