25 Eylül 2024 Çarşamba

Deyr ez Zor'da DSG, Uluslararası Koalisyon ve aşiretler arasında toplantı

Deyr ez Zor'un doğusundaki 17 aşiret kanaat önderi ile DSG ve Uluslararası Koalisyon yetkilileri bölgede son günlerde yaşananlara ilişkin toplantı gerçekleştirdi.

Deyr ez Zor'un doğusundaki El-Bukemal bölgesindeki aşiretler, DSG komutanları ve Uluslararası Koalisyon yetkilileri bölgedeki gelişmeler üzerine toplantı gerçekleştirildi. Hecîn Beldesi'ne bağlı El-Mo Hesen köyünde gerçekleştirilen toplantıya, bölgedeki 17 aşiret temsilcisi, DSG komutanları, Deyr ez Zor Askeri Meclisi komutanları ve Uluslararası Koalisyon yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan DSG Komutanı Ronî Mihemed, bölgedeki aşiret kanaat önderlerinin hedef alınmasıyla bölgede iç karışıklığın hedeflendiğini belirtti. Suriye rejimi, IŞİD ve Türkiye'nin bölgede kimi girişimlerinin bulunduğunu ifade eden Mihemed, "Suriye rejimi, IŞİD ve Türk devleti bölgede karışıklık çıkarmak istiyor" dedi. Aşiretlerin bölge sakinlerini fitne ve iç karışıklığa karşı bilinçlendirmesi gerektiğini ifade eden Mihemed, bölge sakinlerinin IŞİD ve istihbarat örgütlerinin karışıklık çıkarma girişimlerine karşı birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıda konuşan aşiret kanaat önderleri ise, DSG'nin bölgede karışıklık çıkarmak isteyen kişi ve güçlere karşı gerçekleştirdiği operasyonları desteklediklerini ifade etti. Aşiret kanaat önderleri ayrıca Uluslararası Koalisyon'un bölgenin huzur ve güvenliği için DSG'ye destek vermesi gerektiğini söyledi. Uluslararası Koalisyon yetkilileri ise, bölge sakinlerinin talepleri doğrultusunda hareket eden DSG'ye desteklerinin süreceğini ifade etti.

Toplantı, DSG ve Uluslararası Koalisyon yetkililerinin bölgeden ayrılmasıyla aşiret kanaat önderleri tarafından sürdürülüyor. Aşiretlerin toplantının ardından ortak açıklama yapması bekleniyor.