25 Eylül 2024 Çarşamba

Deyr ez Zor'daki aşiretler: Fitne çıkarmak isteyenlere karşı duracağız

Türkiye ve Suriye'nin kontrolü altında bulunan bölgelerdeki aşiretlerin müdahalelerini ret eden Deyr ez Zor'un doğusundaki aşiretlerin kanaat önderleri, bölgede fitne çıkarmak isteyenlere karşı duracaklarını kaydetti.

Deyr ez Zor'un doğusundaki El-Bukemal bölgesindeki aşiretler, Türkiye ve Suriye'ye bağlı çetelerin DSG ile Deyr ez Zor'daki aşiretler arasında fitne çıkarma girişimlerine ilişkin gerçekleştirdiği toplantının ardından ortak açıklama yaptı.

DSG ve Uluslararası Koalisyon yetkililerinin de katılımıyla El-Mo Hesen köyünde yapılan toplantı sonrası, bölge güvenliğini koruma ve dış güçlerin müdahalelerine izin vermeme sözü verildi.

Toplantının ardından aşiretlerin ortak açıklamasını okuyan Igêdat aşireti kanaat önderi Nasır Tram Xilêf, "Deyr ez Zor'daki aşiret liderleri ve şeyhleri olarak Özerk Yönetim bölgeleri dışında, Türkiye tarafından işgal edilen ve Suriye hükümeti kontrolü altındaki bölgelerde yaşayan aşiretleri bölgenin güvenliğini bozmama konusunda uyarıyoruz" dedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Adem-i merkeziyetçi ve demokratik bir Suriye için tüm taraflara barış çağrısı yapıyoruz. Siyasi bir çözüm ve Suriye sorununun Suriye içerisinde çözülmesi üzerinde duruyoruz. Diğer bölgelerdeki şeyh ve kanaat önderlerinin bölgemize yönelik müdahalelerini ret ediyoruz. Bölgenin güvenliğiyle oynayan, karışıklık çıkaran, bölgeye yönelik tüm müdahalelere karşı duracağımızı belirtmek istiyoruz. İç ve dış tüm müdahaleleri ret ediyoruz."