22 Eylül 2024 Pazar

Direniş alanında 25 Kasım etkinliği

Direnişteki Sinbo işçileri eylem alanında 25 Kasım etkinliği düzenledi. Etkinlikte, erkek egemen tüm saldırılara karşı mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Direnişteki TOMİS üyesi Sinbo işçileri, fabrika önünde devam eden direniş alanında 25 Kasım etkinliği düzenledi.

Etkinlikte, "Çifte sömürüye, baskıya, tacize, mobbinge, şiddete hayır" yazılı pankart ve "Sinbo'da direniş var", "Krizin ve salgının faturasını ödemiyoruz", "Esnek ve güvencesiz çalışmaya hayır" dövizleri taşındı. 

'SERMAYE DÜZENİNE KARŞI MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'
25 Kasım etkinliğinde konuşan Sinbo direnişçileri, "Direnen Sinbo işçileri olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde tüm işçi ve emekçileri şiddeti üreten sermaye düzenine karşı birleşmeye ve mücadeleye etmeye çağırıyoruz" dedi.

Açıklama şöyle devam etti: "Direnişimiz aynı zamanda Sinbo'da kadın işçilere uygulanan baskıya, mobbinge, tacize karşı da bir direniştir. Hem Sinbo'da çalışan kadın işçilere hem de tüm kadın işçi ve emekçilere çağrımızdır: Fabrikalarda çifte sömürüye, şiddete, tacize, mobbinge karşı örgütlenelim, mücadeleyi yükseltelim!"

Eyleme destek veren kadın kurumları adına yapılan konuşmalarda da, kadınların erkek egemen tüm saldırılara karşı mücadeleyi yükselteceği kaydedildi. 

Etkinlik, şiir ve müzik dinletisiyle sona erdi.