23 Eylül 2024 Pazartesi

Direnişin zaferi halaylarla kutlandı

Koç Üniversitesi'nde işten çıkarılan altı temizlik işçisinin direnişi zaferle sonuçlandı. Koç Üniversitesi direniş karşısında geri adım attı, talepleri kabul etti. İşçiler, "Direniş öğretir, örgütler ve kazandırır" dedi. 

Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçilerinin direnişi kazanımla sonuçlandı. Direnişin 9. gününde Koç Holding ve Eurest Servise avukatlarının talebi doğrultusunda gerçekleşen görüşmeler sonucunda işçilerin yasal tüm hakları ve tazminatlarının verilmesi, işten çıkış kodunun Kod48'den Kod4 olarak değiştirilmesi talepleri kabul edilmişti. İşçiler, Koç Üniversitesi önünde yaptıkları açıklama ile kazanımı kutladı.

"Gücümüz direnişte, direnenler kazanıyor" yazılı pankartının açıldığı eylemde; "Öğrencinin safı işçi sınıfının yanı", "işçi öğrenci el ele", "Yaşasın işçilerin mücadelesi" sloganlarının öne çıktığı dövizler taşındı. Basın açıklamasına İşçi Emekçi Birliği ve gençlik örgütleri ile çok sayıda kişi katıldı. 

KOÇ ÜNİVERSİTESİ İŞÇİLERİ: BU ZAFER HEPİMİZİN
İşçiler adına Fatma Çakır ve Fatma Elibol basın metnini okudu. Direnişin 9 gün önce değil 9 yıl önce başladığını hatırlatan Çakır, "Bu direniş Ankara'nın soğuğunda günlerce bekleyen Tekel işçileri ile başladı. Bu direniş İstanbul'u iki gün boyunca özgürleştiren 15-16 Haziranla başladı. Bu direniş ülkenin dört bir yanına yayılan Gezi ile başladı" dedi. 

Sınıf dayanışmasının önemine dikkat çeken Çakır, "Hakkımız olanı almak için patronların insafını beklemek büyük bir hata imiş. Hak ancak ve ancak direnişle kazanılıyormuş" ifadelerini kullandı. 

Elibol ise talepleri insafla değil direnişle kabul ettirdiklerinin altını çizdi. Elibol, "Yıllardır verilmeyen banka promosyonlarınızı almak için direnin. Taşeron sistemine karşı kadroya geçmek için direnin. Göreceksiniz ki direniş ile özgürleşeceksiniz. Göreceksiniz ki örgütlü olduğunuz zaman kazanacaksınız" dedi.

Elibol, "Direnişimiz boyunca bize destek olan Koç Üniversitesi öğrencilerine, akademisyenlerine, taşeron temizlik işçilerine, devrimci kurumlara, siyasi partilere, sendikalara, basın emekçilerine ve direnişimizi meclise taşıyan HDP milletvekillerine teşekkür ederiz. Bu zafer hepimizin" dedi. 

İŞÇİ EMEKÇİ BİRLİĞİ: KURTULUŞ BİRLEŞİK MÜCADELEYLE GELECEK
İşçi Emekçi Birliği adına söz alan Berfin Özdemir, direnişi selamlayarak söze başladı. İşçilerin tüm taleplerinin kabul edildiğini kaydeden Özdemir, "Biliyoruz ki işçilerin birliği, örgütlü gücü ve mücadelesinin bir kazanımı bu" ifadelerini kullandı. Özdemir, işçi sınıfının kurtuluşunun birlikte ve örgütlü mücadeleyle geleceğinin altını çizdi. 

GENÇLİK ÖRGÜTLERİ: YAN YANA MÜCADELEYLE KAZANACAĞIZ
Boğaziçi Üniversitesi direnişini hatırlatan gençlik örgütlerinden Özlem Özdemir de "Bizler de üniversitelerimizde özerk, demokratik bir üniversite mücadelesi veriyoruz" dedi. Öğrenci, akademisyen ve işçilerin yan yana mücadele ettiklerinde bir ufku araladığını belirten Özdemir, "Öğrenci gençlik, heyecanla ve coşkuyla yürümeye devam edecek işçi sınıfının her daim yanında olacak" ifadelerini kullandı. Milyonların aç olduğunu ve bunun nedeninin sermayenin milyonların emeğine göz koyması olduğuna dikkat çeken Özdemir, "İşçilerin birliği Koçları yenecek" dedi.

Basın açıklaması alkış ve sloganlarla sona ererken; kazanım halayla kutlandı.