25 Eylül 2024 Çarşamba

Diyarbakır Barosu: Dosya bir an önce açılsın

Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi için yaptıkları adalet nöbetinin 180.'sini gerçekleştirdi. Baro, katillerin bulunup yargılanmaları için dava dosyasının bir an önce açılmasını istedi.
Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi'nin katillerinin yargınlanması için her hafta adliye önünde yaptıkları oturma eyleminin 180.'sini gerçekleştirdi.
 
Eylemde, Tahir Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu "Em te ji bir nakin/Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı.
 
'TAHİR ELÇİ'NİN KATİLLERİ KİM?'
 
Kürtçe açıklama yapan Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Oğurgül, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na çağrıda bulundu, Elçi'nin katillerinini ortaya çıkarılarak cezalandırılması için dava dosyasının açılmasını istedi.
 
'KÜRT DİLİ ÜZERİNDEKİ YASAKLAMALAR KALDIRILSIN'
 
AKP'li belediyelerin Kürtçe tabelalara karşı tahammülsüzlüğüne dikkat çekilen eylemde açıklama yapan Oğurgül, "Dilin yasaklanması yaşamın kaybedilmesidir. İnsanlığın kaybedilmesidir" dedi.
 
Baro olarak bu tabelaların kaldırılması kararını kınayan Oğurgül konuşmasını şöyle sürdürdü: "Dil ve renkler değerli ve önemlidir. Dilin yasaklanması yaşamın kaybedilmesidir. İnsanlığın kaybedilmesidir. Bu tür kararları alan belediye başkanlarına ve Hükümet başkanına çağrıda bulunuyoruz. Kürt dili ve tüm diller üzerindeki bu yasaklamalar kaldırılsın. Tüm diller birlikte yaşasın."
 
'TARİHİMİZİ KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ'
 
Hasankeyf'in kısa bir zaman diliminde sular altında bırakılabileceğini de hatırlatan Oğurgül, "Değerli ve kıymetli olan dilimizi ve tarihimizi korumak, iyi ve güzel olan her şey için Diyarbakır Barosu olarak da mücadele etmeye devam edeceğiz" diye belirtti.