10 Ekim 2024 Perşembe

Diyarbakır'da ev baskınları: 22 kadın gözaltına alındı

Diyarbakır'da yapılan ev baskınlarında SKM MYK Üyesi Satiye Ok, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, Barış Annesi Nezahat Teke, Jinnews Muhabiri Beritan Canözer ve TJA aktivistlerinin da aralarında olduğu 22 kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 33 kadın hakkında gözaltı kararı verdi.

Karar kapsamında Diyarbakır'da sabah saatlerinde Rosa Kadın Derneği ve çok sayıda eve baskın düzenlendi.

Baskınlardan SKM MYK üyesi Satiye Ok, DBP İl Eşbaşkanı Seval Gülmez, DBP MYK üyesi Zeynep Üren, TJA aktivisti Zelal Bilgin, Çınar Belediyesi Eşbaşkanı Necla Tamriş, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un basın danışmanı Gurbet Özel, Jinnews muhabiri Beritan Canözer, Barış Annesi Nezahat Tekke, Diyarbakır Kadın Akademisi üyesi Figen Aras, HDP Kayapınar eski Eşbaşkanı Besile Narin, Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi eski Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ ile Sevim Biçici, Nurşen Akbal, Ruken Bekalp ve Şehriban Zuğurli'nin de aralarında olduğu 22 kadın gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen 2 kadının tutuklu olduğu bildirildi.

ROSA KADIN DERNEĞİ'NDEN BASKINA TEPKİ
Rosa Kadın Derneği de sabah 06.30'da polislerce basıldı. Baskına ilişkin derneğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "22 mayıs 2020 derneğimiz basılmış birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştı ve akabinde tutuklanmıştı. Yapılan duruşmalarda arkadaşlarımız buradayız, mücadelemizden vazgeçmiyoruz dediler ve hepsi tutuksuz yargılandı. Bugün 11 ay sonra derneğimiz tekrar basıldı. Hukuksuz bir şekilde kapı kırılarak, alarm sistemi koparılarak ve hiç bir yönetici olmadan arama yapılmaya başlandı. Sistematik olarak bize uygulanan yargı tacizini kabul etmiyoruz. Kadınlara dönük iktidarın yürüttüğü nefret, sindirme politikalarına karşı vardık, varız, varolacağız!" denildi.