23 Eylül 2024 Pazartesi

Doğan açıkladı: Kısa adımız DEM Parti

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Sözcüsü Doğan, partisinin isminin kısaltmasını DEM Parti olarak açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında parti isminin kısaltmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının HEDEP'e itiraz ettiğini ve tüzük maddelerinde bazı değişiklikler yapılmasını istediğini aktaran Doğan, "HEDEP ismi HADEP'i andırıyormuş ve hatta karıştırılabilirmiş. 'Aynı olmamakla birlikte iltibasa mahal verecek her iki siyasi partinin birbiriyle karıştırılmasına elverişli olduğu kanaatine varıldığı' tarafımıza bildirildi Yargıtay Siyasi Partiler Bürosu tarafından" dedi.

HADEP'in kapatıldığını ve böyle bir parti olmadığını hatırlatan Doğan, partisinin özü ve mayasının özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalet ve barış mücadelesi olduğuna dikkat çekti. Doğan, "Bizi tanımlayan, tarih yazdıran ve tarihe yazdıran şey direniş azmimiz ve fikrimizdir. Bu duyguyla ben de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin kısaltmasını sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duymaktayım" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki yerel seçimleri işaret eden Doğan, "Tüm Türkiye'de aday adaylık başvurularını, bu ilgi ve teveccühü de gözeterek, 20 Aralık'a kadar uzattığımızı ve bunu da bir genelgeyle il ve ilçe örgütlerimize ilettiğimizi buradan duyurmak isterim. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi- DEM Parti olarak; Türkiye'nin kazanmasını isteyen herkesi nefes nefese verdiğimiz bu heyecanlı, kararlı, umutlu, onurlu ve cesur mücadelede beraber yol almaya davet ediyoruz. Haydi kadınlar, haydi gençler öncelikle sizler aday adaylığı başvurularınız yapın ve birlikte kazanıp kayyımlara halk iradesinin ne olduğunun gösterelim. İl-ilçe örgütlerimize gidelim ve aday adaylığı başvurularımızı 20 Aralık'a kadar yapalım" çağrısında bulundu.