8 Ekim 2024 Salı

Doku ailesi Ordu'ya yürüyecek

Dersim'de 542 gündür kayıp Gülistan Doku'nun ablası Aygül Doku, hakkında açılan tazminat davasının duruşmasından sonra eski vali Tuncay Sonel'in görev yaptığı Ordu'ya yürüyüş başlatacaklarını söyledi.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'dan 5 Ocak 2020'den bu yana haber alınamıyor. Gülistan'ın kaybedilmesinin üzerinden 542 gün geçmesine rağmen Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada herhangi bir gelişme kaydedilmedi. Soruşturma devam ederken, 7 Mart 2020'de Gülistan'ın kaybolmasındaki baş şüpheli Zainal Abarakov'un polis olan üvey babası Engin Yücel'in evini taşımasını engelleyen Gülistan'ın ablası Aygül Doku hakkında 22 Kasım 2020'de "mala zarar vermek" iddiasıyla tazminat davası açıldı.

Davanın duruşması 1 Temmuz 2021'de Tunceli Adliyesi'nde görülecek. Gülistan'ın ailesi, duruşmadan sonra kentin eski valisi Tuncay Sonel'in şimdi görev yaptığı Ordu'ya yürüyüş yapacak.

DOKU: ORDU'YA YÜRÜYECEĞİZ
Aygül Doku, dijital medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "542 gündür Gülistan Doku yok. Tuncay Sonel, biz kızımız intihar etmedi dememize rağmen suda olduğunu ve cansız bedenini bize vereceğini söyledi. 'Engin Yücer'in evinde kriminal inceleme yapılmadı dediğimiz için mahkemeye verdiler bizi. Perşembe günü bu mahkemeden sonra Tunceli Adliyesi'nden Ordu Valiliği'ne yürüyeceğiz. Bize kızımızı versinler, Cumhurbaşkanı da Zeynal Abarakov ve ailesi yargılanacak demişti. Ancak sessizlik bozulmadı. Biz bu köprünün başında ne acılar çektik. Failler yargılansın demek için ben ve ailem Ordu'ya yürüyeceğiz."