25 Eylül 2024 Çarşamba

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Deyr ez Zor'u ziyaret etti

DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdî ve DSG komutanlarından bir heyet, Deyr ez Zor'daki sivil ve askeri kurumları ziyaret etti. Ziyarette IŞİD hücrelerinin bölgedeki hareketliliği ve son dönemde ortaya çıkan provokasyon girişimleri görüşüldü.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdî, DSG komutanlarından Newroz Ehmed ve İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden oluşan heyet, Deyr ez Zor'daki şeyh ve kanaat önderlerine yönelik saldırıları sonrası, bölgedeki durumu yerinde incelemek amacıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet, Deyr ez Zor'daki sivil kurumlar, Askeri Meclis ve Deyr ez Zor Sivil Meclisi yetkilileriyle bir araya geldiği ve bölgedeki son durumu ele aldı.

Ziyarette konuşan Mazlum Ebdî, Kuzey ve Doğu Suriye'nin yeni bir süreçten geçtiğini ve Suriye halkının umudu olan siyasi çözüme ulaşmak için Birleşmiş Milletlerin Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararının uygulanması gerektiğini söyledi.

Heyet ayrıca IŞİD hücre yapılanmalarının bölgede artan hareketliliği ile bölgedeki hizmet, iş imkanları ve askeri güçleri yeniden konuşlandırma konularına ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

Ebdî, bölgedeki suikastların amacının güvenliği bozmak, birlik ve dayanışma içindeki bölge halkları arasında fitne çıkarmak olduğunu söyledi, DSG'nin de bu nedenle IŞİD hücrelerini bitirmekte ısrarlı olduğunu belirten Ebdî, Suriye hükümetine de fitne girişimlerinden dolayı karşılık verileceğini kaydetti.

Deyr ez Zor Sivil Meclisi'nin hizmetlerini hızlı bir şekilde halka ulaştırması gerektiğini söyleyen Mazlum Ebdî, Uluslararası Koalisyon'a, bölgeye karşı sorumluluklarını yerine getirmesi ve siyasi çözüm için taraflara baskı yapma çağrısında bulundu.