23 Eylül 2024 Pazartesi

Duygu Delen'in ölümüne ilişkin keşif raporu tamamlandı

Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden atılarak katledilen Duygu Delen'in ölümüne ilişkin keşif yapan heyet raporunu Gaziantep 10. ACM'ye sundu. Raporla, Delen'in katledildiği bir kez daha belgelendi. 

Antep'te Mehmet Kaplan'ın evinin penceresinden atılarak katledilen Duygu Deleni'in ölümüyle ilgili olay yerinde keşif yapan bilirkişi heyeti raporunu tamamladı. 

Delen'in hayatını kaybettiği evin içerisinde ve düştüğü apartman bahçesinde 19 Mart'ta keşif yapan bilişim, adli tıp ve olay yeri inceleme uzmanı ile fizik mühendisinden oluşan bilirkişi heyeti, hazırladığı teknik raporu Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesine sundu.

Delen'in düşme anına ilişkin görüntülerin incelenmesi sonucunda bilincinin açık olduğunu belirleyen heyet, raporda, olayın Mehmet Kaplan'ın maktul Delen'e ağır ve hakaretler ve şiddet uygulaması sonucu meydana geldiği kanaatine varıldığını aktardı.

Delen ile balkonun fiziksel ölçülerini karşılaştıran heyet, Delen'in dengesini kaybederek kazara aşağıya düşmesinin mümkün olmadığını tespit etti.

EYLÜL AYINDA BİLİRKİŞİ RAPORU HAZIRLANMIŞTI
Eylül 2020'de de Şule Çet'in şüpheli ölümünün aydınlatılmasında rol oynayan Prof. Dr. Hakan Kar bilirkişi raporu hazırlamıştı. Kar'ın hazırladığı raporda da, "Duygu Delen'in düşme anında bilincinin kapalı ancak canlı halde olduğu" tespitine yer verilmiş, olay yerindeki, "kemer"in varlığına dikkat çekilmişti. Yine bilirkişi raporunda ayrıca Duygu Delen'in vücudunda sert bir cisimle vurma sonucu olabilecek "ray tipi ekimoz" tespit edilmişti.