23 Eylül 2024 Pazartesi

Eda'ya sistematik işkence uygulayan erkek tahliye: Başıma geleceklerden devlet sorumludur

Eda Polat'a yıllarca sistematik işkence uygulayan Mert Akın, 75 yıl ile yargılanırken 3 bin 740 tl ceza ile delil yetersizliğinden tahliye edildi. Eda Polat, başına geleceklerin sorumlusunun devlet olduğunun altını çizdi. 

Eda Polat'a sistematik işkence uygulayan Mert Akın, Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi'nde bir kez daha hakim karşısına çıktı. Erkek yargı, yıllarca Eda Polat'a sistematik işkence uygulayan Akın hakkında tahliye kararı verildi. 

TUĞCU: EDA'NIN YAŞAYACAĞI GÜVENLİK SORUNU YOK SAYILDI
Duruşma sonrası Eda Polat, Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi ile birlikte açıklama yaptı. Söz alan Sinem Tuğcu, Eda Polat'ın maruz kaldığı fiziksel ve psikolojik işkencenin yok sayılarak Akın hakkında tahliye kararı verilmesine tepki gösterdi. Tuğcu, "Eda'nın yaşayacağı güvenlik sorunu hiçe sayıldı. Bu kararı verenler İstanbul Sözleşmesi'nin iptal kararı verenler, Pınar Gültekin için ‘eskorttu' diyerek ‘indirim' almaya çalışanlar ve buna izin veren erkek yargı, erkek devlettir. Biz davanın takipçisiyiz, erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz" dedi. 

POLAT: BAŞIMA GELECEKLERDEN DEVLET SORUMLUDUR
Eda Polat ise şu ifadeleri kullandı: "Tahliyeden sonra başıma gelecek herhangi bir suçtan TC. Devleti sorumludur. Bu kararı kabul etmiyorum. Mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Erkek adalet değil gerçek adalet istiyoruz."

Foto: Arşiv