23 Eylül 2024 Pazartesi

'Ege Üniversitesi’nde ışıksız yurt yolu aydınlatılsın'

Ege Üniversitesi'ndeki KYK'ya bağlı Ege Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler kampüs çıkışımnda bulunan yolun aydınlatılmadığı için geceleri sözlü tacize uğradıklarını ve telefon ışığı ile yürümek zorunda kaldıklarını aktardı. KYK Kadın Dayanışma Ağı Change.org’da kampanya başlatarak sorunun çözülmesini istedi.

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Ege Kız Yurdu’nda kalan öğrenciler yolun ışıklandırılmamasına tepki gösterdi.

Change.org’da "Ege Üniversitesi’nde ışıksız yurt yolu aydınlatılsın" başlığı ile kampanya başlatan öğrenciler, market alışverişi için kullandıkları yolun büyük kısmının ışıklandırma olmaması nedeniyle karanlık olduğunu ve yürürken sözlü tacize uğradıklarını aktardı.

Change.org’da başlatılan kampanya ile seslerini duyurmak isteyen öğrenciler tacizlere karşı kimsenin sorumluluk almadığını kaydederken güvenliklerinin sağlanmadığını belirtti.

Öğrenciler İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Belediyesi, Ege Üniversitesi Rektörlüğü, KYK Yurt Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sorunun çözümü için çağrıda bulundu.

KYK Kadın Dayanışma Ağı konuya ilişkin X hesabından yolun sabah ve geç saatlerdeki görüntüleri paylaşıldı. Öğrenciler yurdun karanlık yola bakan camlardan sözlü taciz edildiklerini aktardı. Öğrenciler "Daha fazla taciz edilmek" istemiyoruz isyanında bulundu.