23 Eylül 2024 Pazartesi

Eğitim-Sen: Birleşik mücadeleyi büyütelim

Diyarbakır'da üyelerinin gözaltına alınmasını ve bir kişinin tutuklanmasını kınayan Eğitim-Sen, birleşik mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Diyarbakır 1 No'lu Şubesi, üyelerinin gözaltına alınmasını ve birinin tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Sendika binasına yapılan toplantıya Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi İlhan Yiğit, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ve Diyarbakır Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya birçok sendika üyesi katıldı.

'EVDEN ÇIKMAYIN GÖZALTI KARARI ÇIKARIP, SİZİ ALMAYA GELECEĞİZ'
Eğitim-Sen Diyarbakır 1 No'lu Şube Eşbaşkanı Sadrettin Kaya, gözaltına alınan öğretmenlerden 28'inin serbest bırakıldığını ve önceki dönem Diyarbakır Şube Eşbaşkanları Abbas Şahin'in tutuklandığını hatırlattı. Kaya, gözaltına alınan öğretmenlerden 24'ünün sendikalarına üye olduğunu da kaydetti. 

Eğitim-Sen üyesi olmayan bir öğretmenin emniyette çağrıldığını, gittiğinde ise hakkında her hangi bir işlem yapılmadığını söyleyen Kaya, sonrasında yaşananlara ilişkin ise şunları anlattı: "Emniyetteki yetkililer, o arkadaşımıza 'Sizin gözaltı kararınız yok, sizi eve bırakalım' arkadaşlarını eve bıraktıklarında ise ona 'Evden çıkmayın, arama ve gözaltı kararı çıkartacağız. Sizi gözaltına almak için geleceğiz.' Bunlar bu ülkede sokakta yürümenin güvencesinin kalmadığının işaretidir. Her an yolda yürüyen birini çevirip 'Buyurun gidin siz, evinizde oturun biz bir gözaltı kararı çıkaracağız' durumuyla karşı karşıyayız."

KESK MYK Üyesi İlhan Yiğit, AKP'nin kuruluşundan bugüne emek ve demokrasi düşmanlığına devam ettiğini söyledi. Sendikalarının ve sendikaya üye olan öğretmenlerin marjinalleştirilmeye çalışıldığını belirten Yiğit, mücadelelerine kararlılıkla devam edecekleri vurguladı.

AYTEKİN: MÜCADELEYİ BÜYÜTELİM
Eğitin-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan da, sendikalarına yapılan saldırının emekten, demokrasiden ve barıştan yana olan tüm kesimlere yapıldığının altını çizdi. Birleşik mücadeleyi büyütme çağrısı yapan Aydoğan, mücadelelerini büyüteceklerini söyledi.