23 Eylül 2024 Pazartesi

Eğitim-Sen: Okullarda acilen gerekli önlemler alınsın

Eğitim-Sen Diyarbakır Şubeleri, yüz yüze mesleki eğitime katılan eğitim emekçileri arasında koronanın yayıldığını beleriterek, yüz yüze eğitim başlamadan önce okullarda gerekli önlemlerin alınması için çağrı yaptı.

Eğitim-Sen Diyarbakır şubeleri, korona salgınının arttığı bir dönemde okulların açılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Sendika binasında yapılan basın toplantısında konuşan Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Kadın Sekreteri Ezgi Çelik, korona salgınının dünyanın dört bir yanından hızla yayıldığını, sağlık, eğitim ve çalışma yaşamı başta olmak üzere yaşamın bütün alanlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Salgın nedeniyle 150'yi aşkın ülkede okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm kademelerde eğitim kurumlarını hızla kapatılmış ve eğitim-öğretime ara verildiğini hatırlatan Çelik, Türkiye'de de eğitimin 23 Mart-19 Haziran tarihleri arasında uzaktan yapıldığını anımsattı. Çelik, uzak eğitimin başaralı bir şekilde uygulanmadığını, binlerce öğrencinin eğitime ulaşamadığını kaydetti.

24-28 Ağustos arasında bir milyondan fazla öğretmenin, mesleki eğitimlerini yüz yüze yaptığını bildiren Çelik, karışlaştıkları manzaranın hiç de iç açıcı olmadığını, MEB'in iddia ettiği gibi gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

Mesleki çalışmaların çevrim içi yapılması gerektiği konusundaki mücadele ve uyarılarının dikkate alınmadığını hatırlatan Çelik, "Özellikle son dönemde bir milyondan fazla öğretmen için asılsız, altı doldurulmayan ifadeler kullanılarak toplum nezdinde 'çalışmadan,üretmeden,haksız kazanç' elde edildiğine dair belirlemelere bakanlık yenik düşmüş ve öğretmenleri çevrim içi olarak yapılabilecek çalışmalar için okullara çağırmıştır" dedi.

Çelik, mesleki çalışmaların ilk üç gününde ülkenin dört bir yanında eğitim emekçilerinin korona olduğu yönünde haberlerin sendikaya ulaştığını bildirdi.

Çelik, okulların yüz yüze eğitime açılmasıyla ilgili şu soruların yanıtlanmasını istedi: 
"-Okullarda hangi hijyenik önlemler alındı?
-Öğretmen ve personele haftalık ücretsiz testler yapılacak mı?
-Ek bütçe istenip ek atama yapılacak mı,ek derslikler inşa edilecek mi  ve yardımcı personel alımı yapılacak mı?
-Okullarda revir kurulabilecek mi?
-Okullarda fiziki mesafeye uyulacak mı?"

Çelik, okullardaki önlemlerin bir an önce alınmasını için MEB'e çağrı yaptı.