23 Eylül 2024 Pazartesi

Eğitim-Sen: Saldırganlar cesareti sarayın rektörlerinden alıyor

Eğitim-Sen, Koç Üniversitesi'nde eğitim gören bir öğrenciye Kürt ve Alevi olduğu için uygulanan sistematik işkenceye tepki gösterdi. Bu kişilerin cesareti sarayın rektörlerinden aldığına dikkat çekilen açıklamada, "İşkenceci faillerin yargı önünde hesap vermesini istiyoruz" denildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen), Koç Üniversitesi'nde eğitim gören F.B'nin, Kürt ve Alevi olduğu için Hasan Ege Karanfil ve Arda Demir adlı faşistlerin saldırısına uğramasına ilişkin açıklama yaptı.

Üniversiteleri uzun süredir Cumhurbaşkanı tarafından atanan rektörler eliyle yönetildiğini ve bu rektörlerin üniversitelerin evrensel değerlerine, akademik özgürlüğe ya da üniversite bileşenlerine değil, kendisini atayan siyasi iktidara karşı sorumluluk taşıdığına işaret edilen açıklamada, "Dolayısıyla toplumsal yaşamın her alanında olduğu gibi üniversitelerde de siyasi iktidarın izlediği ötekileştirme ve düşmanlaştırma pratikleri makbul olarak tarif ediliyor" denildi.

Koç Üniversitesi'nde Kürt ve Alevi olan bir öğrenciye yönelik sistematik işkencenin faillerinin insanlık tarihinin en ağır zalimliğini yaparken tereddüt etmediğine işaret edilen açıklamada, bu kişilerin cesareti sarayın rektörlerinden, cezasızlık politikasından, ötekileştirilen ve düşmanlaştırma politikalarından aldığına dikkat çekildi.

Muktedirlerin zihinlerinden ve dillerinden saçılan zehrin bir arada yaşamı tehdit ettiği belirtilen açıklamada, "Eğitim Sen olarak, yaşanan işkencenin tüm yönleriyle araştırılmasını, üniversitelerin demokratik, özgür ve eşit bir öğrenme iklimine kavuşmasını ve işkenceci faillerin yargı önünde hesap vermelerini istiyoruz! İnsan, toplum ve doğa yararına üniversite için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" denildi.