22 Eylül 2024 Pazar

Eğitim-Sen üyeleri: Yaşamı savunmak için alanlardayız

İstanbul Üniversitesi önünde açıklama yapan Eğitim-Sen 6 No'lu Şube üyesi kadın emekçiler, "Her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz" dedi, mücadele çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen İstanbul 6 No'lu Üniversiteler Şubesi Kadın Meclisi, 25 Kasım dolayısıyla İstanbul Üniversitesi önünde açıklama yaptı.

Eylemde, "Haklarımız ve yaşamlarımızdan vazgeçmiyoruz, 25 Kasım'da alanlardayız" pankartı açıldı.

Eğitim-Sen üyeleri, üniversite bileşeni kadın emekçiler olarak dünyanın dört bir yanında eşitsizliği, yoksulluğu, savaşları ve şiddeti üreten erkek egemen kapitalizme karşı isyanı alanlara taşıyarak, kadın dayanışmasının sınırları aşan gücüyle buluşmak ve itirazlarını yükseltmek için alanlarda olduklarını belirtti.

Yıllardır yılmadan bıkmadan "kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir" şiarını bir kez daha hatırlatıldığı açıklamada, şiddetin önlenmesinin İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasından, caydırıcı yargı kararlarından, yeterli sayıda sığınma evinin açılmasından geçtiğine dikkat çekildi.

Eğitim-Sen üyeleri, "Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve vazgeçmiyoruz" diyerek, tüm kadınları sokaklara çıkmaya, dayanışmayı büyütmeye çağırdı.