20 Eylül 2024 Cuma

Ekonomik krize karşı talepler Kadıköy halkına ulaştırıldı

Ekonomik krize karşı mücadele amacıyla oluşturulan birlik, İstanbul genelinde halka uluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kadıköy'de bildiri dağıtımı ve bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde bir deklarasyon ilan ederek ekonomik krize karşı güç birliği yapan sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partiler, çalışmalarına devam ediyor. İstanbul'un bir çok noktasında halka ulaşan ve emekçilerin taleplerinin dile getirildiği kampanya kapsamında Kadıköy'de basın açıklaması ve bildiri dağıtımı yapıldı.

Altıyol'da bir araya gelen çok sayıda kişi adına bir konuşma yapan DİSK Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı, emekçilerin krizle mücadele doğrultusundaki taleplerini şu şekilde sıraladı: "Tüm ücretler derhal artırılsın, toplu işten çıkarmalar yasaklansın, işsizlik fonu işsizler için kullanılsın, kamusal mal ve hizmetlere zam yapılmasın, vergi  adaleti sağlansın, kredi borç ve faizleri silinsin, kıdem tazminatımıza dokunulmasın."

Saygılı konuşmasında şunları belirtti: "Yüzde 30'lara doğru tırmanan yüksek enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar yaşamımızı her alanda kuşatma altına alan patronların ve de on altı yıldır bu memleketi hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak yöneten siyasal iktidarın ekonomik terörüyle karşı karşıyayız. En yetkili ağızlar her ne kadar bu memlekette ekonomik kriz yok deseler de biz yaşantımızdan biliyoruz ki; art arda kapanan kepenklerden, marketlerdeki zamlar, kabaran faturalar, ödenemeyen borçlar, evlere gelen hacizlerden, işsizlikten, iş cinayetlerinden biliyoruz. Patronlar kendileri yaratmış oldukları krizin yükünü milyonlarca emekçiye ödetmek istiyorlar. Bizler emek meslek örgütleri, sendikalar, kadın ve gençlik örgütleri, siyasi partiler olarak diyoruz ki bu kriz yüzde 1'in krizidir, asla ve asla yüzde 99'un milyonlarca emekçinin üzerine yıkılamaz. Biz bu faturayı kabul etmiyoruz. Hem hükümetin hem de patronların üzerimize yıkmaya çalıştığı krize karşı bir bayrak açıyoruz, bu bayrak emeğin emekçilerin bayrağıdır. Tüm halkımızı bu talepler doğrultusunda emeğin emekçilerin bayrağı altında toplanmaya mücadele etmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz."

Daha sonra rıhtıma kadar bildiri dağıtan topluluk, her gün farklı noktalarda çalışmalarına devam edeceklerini duyurdu.