23 Eylül 2024 Pazartesi

Erdoğan'ın korumasından kadın eylemciye şiddet

Libya konferansı için Berlin'e gelen Erdoğan'ın korumaları eylem yapan kadına saldırdığı ortaya çıktı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de Libya Konferansı düzenlendi. Almanya'nın öncülüğünde Libya'daki iç çatışmalara son verilmesi amacıyla düzenlenen konferansa başta ABD, Rusya, Çin, Türkiye, İngiltere, Fransa ve Mısır'dan olmak üzere çok sayıda lider katılmıştı.

Konferansa katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Berlin'e geldiği saatlerde kitlesel bir eylem düzenlenirken, bir kadın eylemci Erdoğan'ın konvoyunun Başbakanlık binası yakınlarında geçtiği sırada sivil itaatsizlik eyleminde bulundu.

ZDF muhabiri Andreas Kynast'ın çektiği görüntülerde Erdoğan'ın konvoyundan inen bir koruma yayaların arasına girerek kadın aktiviste saldırdı. Erdoğan'ın koruması tarafından tartaklanan ve ismi açıklanmayan kadının ise bir süre Alman polisi tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Alman güvenlik birimlerinin kadının Türk korumaları tarafından korumak için olay yerinden uzaklaştırdıkları ifade edildi. Almanya'da yaşayan Erdoğan yanlıları ise "Erdoğan'a hakarette bulunduğu" iddiasıyla kadın eylemci hakkında suç duyurusunda bulundu.