25 Eylül 2024 Çarşamba

Erkan Baş: Halkın artık yalana, medya manipülasyonlarına karnı tok

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen TİP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, "Türkiye halkları diz çökmüyor. Biz TİP'liler olarak biliyoruz ki halkın artık yalana, medya manipülasyonlarına karnı tok" dedi.
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hukuksuzca iptal edilen ve 23 Haziran'da tekrarlanması kararı alınan İstanbul seçimlerine, son dönem artan işçi cinayetlerine ve çocuk işçiliğe değinen Baş'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
-Cargill, Aliağa Belediyesi, Muğla, Eskişehir, Urfa TÜVTÜRK, Aydın Belediyesi, Sibaş işçilerine selamla başlamak istiyoruz.
 
-İşçi ölümleri ve hak gaspları hakkında her geçen gün yeni raporlar yayınlanıyor. Bir kaç gün önce gerçekleşmiş bir olaydan bahsetmek istiyoruz. İşçiye düşman her şey burada. Irkçılık, kölelik, iktidara yakınlık.
 
-Akpınar fabrikasındaki katliamdan bahsediyoruz. 6 işçi hayatını kaybetmiş. Bu işçilerin isimleri bilinmiyor. Neden? Çünkü kimlikleri yok!
 
-6 gün önce 21 yaşında bir öğretmen kardeşimiz intihar ederek hayatını kaybediyor. Haftada 24 işçi iş cinayetlerine kurban gidiyor. 67 çocuk iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.
 
-Ülkemiz bir tarafta işçi cehennemine çevirilirken, diğer tarafta AKP'nin cevabı Binali Yıldırım ağzıyla çıktı: "Lafı zurna gibi uzatmayın."
 
-Bu Binali Yıldırım'ın kişisel tavrı değil, AKP'nin genel politikasının bir yansıması. Biz her dönem AKP iktidarını işçi düşmanı iktidar olarak tanımladık.
 
-İşçi sınıfının tek bir çözüm yolu vardır, örgütlenmek ve sınıf kardeşleriyle sömürücü iktidara karşı mücadele etmek, TİP'in çağrısı budur.
 
-Binali Yıldırım demişken seçimlere dair sözümüzü de söylemek istiyoruz. Okullardan seçim sandıkları kalkmıyor. Halkın cebini değil, kendi ayakkabı kutularını dolduruyorlar. Kaybettikleri seçimi gasp ediyorlar.
 
-Ancak açık bir gerçek var ki, Türkiye halkları diz çökmüyor. Biz TİP'liler olarak biliyoruz ki halkın artık yalana, medya manipülasyonlarına karnı tok.
 
-Türkiye'de kaostan, ABD'den, İsrail'den kurtulmanın yolunun AKP'den kurtulmak olduğunu bilen milyonlar var.
 
-Bu kez daha etkili, daha güçlü bir emekçi halk tokadı AKP'ye inecek, AKP yine kaybedecek.
 
-Meclis'te parti açısından ortaya çıkan çoğulcu tablo işletilemiyor. Biz bir iç tüzük değişikliği hazırladık. Özeti şudur: Siyasi parti grubuna mensup olmayan milletvekillerinin de çalışmalara katılmasının yolunu açmak.
 
-Her hal ve şartta TİP bu ülkede alın teriyle yaşayan insanların sözünü Meclis'e taşımak için mücadele edecektir.