22 Eylül 2024 Pazar

'Erkek-devlet şiddetiyle mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz'

Batman'da 15 yaşındaki bir çocuğa 27 kişinin cinsel istismarda bulunması İzmir'de protesto edildi. Kadınlar Birlikte Güçlü, kadın dayanışmasının gücüyle kadın ve çocuk düşmanı politikalara karşı mücadele edeceklerini kaydetti.

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşındaki bir çocuğun 27 kişinin tecavüzüne uğraması İzmir'de protesto edildi.

Kadınlar Birlikte Güçlü, Konak meydanında "Kadınlar birlikte güçlü" yazılı pankartı açtı. Basın metnini Nihal Akyıldız ve Müberra Ünsal okudu. Akyıldız, daha önce yaşanan çocuk istismarı davalarını hatırlattı. Akyıldız, "Musa Orhan'ı serbest bırakıp, Nevin Yıldırım'a müebbet vermenizden biliyoruz, kadınları değil, 'erkeklik bekanızı' düşündüğünüzü" dedi.

AKYILDIZ: YAŞAM ALANLARIMIZI KİRLETMENİZE MÜSAADE ETMİYORUZ
Akyıldız, "Yaşam alanlarımızı kirletmenize, hayallerimizi çalmanıza, düşlerimizin karanlık gölgeleri olmanıza müsaade etmiyoruz, etmeyeceğiz. İşyerlerimizin, okullarımızın, evlerimizin, sokaklarımızın sizlerin kirli emelleri için abluka altına alınmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜNSAL: KİMSENİN 'NAMUS'U DEĞİLİZ
"Kimsenin 'namus'u değiliz! Baba, abi, koca korumasına ihtiyacımız yok bizim" diyen Müberra ünsal da kadın dayanışmasının gücüyle kadın düşmanı politikalarını yeneceklerinin altını çizdi. Ünsal, şöyle devam etti: "Kadın mücadelemizi de, küllerimizden doğmamızı da, birlik olma azmimizi de hiçbir saldırınız kıramayacak, engelleyemeyecek. Kazanan da yaşama anlam katan da,kör gözlerinizi bir nebze aydınlatarak yaşamın güzelliklerini zor da olsa görmenizi sağlayacak olan da kadınlar olacak, biz olacağız. Erkek devlet şiddetini teşhir etmekten de bununla mücadele etmekten de asla vazgeçmeyeceğiz!"

Eylem alkış, slogan ve zılgıtlarla sona erdi.