21 Eylül 2024 Cumartesi

Eski eşi tarafından öldürülen Kübra Aşkın davası ertelendi

Mersin'de boşandığı erkek tarafından öldürülen Kübra Aşkın'ın dördüncü duruşması görüldü. Sanık avukatının savunma için ek süre istemesi üzerine dava 24 Mart'a ertelendi.

Mersin'de 14 Şubat 2019'da boşandığı eski eşi tarafından silahla vurularak öldürülen Kübra Aşkın'ın katili Davut Demir'in yargılandığı davanın dördüncü duruşması bugün Mersin Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmayı takip eden Mersin Kadın Platformu'nun çağrısıyla kadınlar, adliye önünde davaya ilişkin basın açıklaması yaptı.

Platform adına basın açıklamasını yapan Çiğdem Serin, "Kadınların yaşam hakkının elinden alınmasına sebep arayan bu anlayış, kadınları erkeğin mülkü olarak gören, eşitliği reddeden, kadını yok sayan erkek egemen anlayıştır. Erkeklere haksız tahrik indirimi uygulayan erkek yargı da bu sistemin uygulayıcısıdır" ifadelerini kullandı.

Serin sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün buradayız, çünkü katil erkeğin erkek yargıya sığınarak cinayetinin üstünü 'aşk' ile örtmesine izin vermiyoruz. Bugün buradayız çünkü erkek adaletin, erkeklere uygulayacağı indirim için katledilen kadınları kendi makbul kadın normlarına göre yargılamasına tahammülümüz yok. Bizler ölmek değil yaşamak istiyoruz. Kübra Aşkın ve tüm kadınlar için erkek adalet değil, gerçek adalet. Buradan erkek yargıya İstanbul Sözleşmesini uygula diyerek sesleniyoruz. Bu dava sonuçlanana kadar sürecin takipçisi olacağız, gerçek adaletin sağlanması için kadın dayanışmasını büyüteceğiz."