21 Eylül 2024 Cumartesi

Eskişehir'de 25 Kasım yürüyüşü: Makbul kadınlığı reddediyoruz

Eskişehir'de 25 Kasım dolayısıyla yürüyen kadınlar, "Toplumsal yaşamı cins özgürlükçü çizgide yeniden inşa etmek için devrime yürüyoruz" diye vurguladı. Kadınlar, örgütlü mücadeleye çağırdı.

Eskişehir'de kadınlar "Mirabellerden Mahsa Amini'ye kadınlar direnişte" yazılı pankart ile Espark önünden Adalar Migros önüne yürüdü.

Mahsa Amini başta olmak üzere katledilen kadınların fotoğrafları ve "Kadın devrimi için isyanı yükselt", "Yeniden doğarım kadınım dünyayı sararım", "Kadınlar değiştirmek istiyor değil devirmek istiyor", "Sürpriz feminizm sınıfı bölmedi", "Özgür genç kadın". "Yoksulluğa, işsizliğe karşı kadınlar birlikte mücadeleye" yazılı dövizleri taşıdı.

"Bağır bağır herkes duysun erkek şiddeti son bulsun", "Yaşasın örgütlü mücadelemiz",  "Vardık, varız var olacağız" sloganlarının sık sık atıldığı yürüyüşte kadınlar yıllarca verdikleri mücadele sonucu elde ettikleri kazanımların gasp edilmek istenmesine izin vermeyeceklerin haykırdı.

Kadınların evlere hapsedilmeye çalışıldığı bu düzeni reddediyoruz. Öğretilmiş kadınlığı, makbul olanı ve toplumsal cinsiyete dayalı bu düzeni reddediyoruz. Toplumsal yaşamı cins özgürlükçü çizgide yeniden inşa etmek için devrime yürüyoruz" denildi.

Kadınlar eylemlerini sloganlarla sona erdirdi.