8 Ekim 2024 Salı

Eskişehir'de Onur Yürüyüşü için toplananlara saldırı

Eskişehir 1. Onur Yürüyüşü'nün başlamasına bir buçuk saat varken, üzerinde gökkuşağı sembolü olan beş kişi gözaltına alındı. Öte yandan yürüyüş için toplananlara saldıran polis, 20 kişiyi işkenceyle gözaltına aldı. Gözaltılar ters kelepçeli halde araçta bekletiliyor. 

Eskişehir'de yapılmak istenen 1. Onur Yürüyüşü'nün başlamasına saatler varken, üzerilerinde gökkuşağı sembolü olan beş kişi GBT kontrolü adı altında bir süre bekletildikten sonra gözaltına alındı. 

TOPLANANLARA SALDIRI
Gözaltıların ardından 18.30’da yapılacak yürüyüş için Uçurtma Kitap Kafe önünde toplanmalar başlandı. "1. Eskişehir Onur Yürüyüşü, Gökkuşağının altında sokakta, direnişte" yazılı pankart açıldı. 

SAÇI RENKLİ ÇOCUKLAR DA GÖZALTINA ALINDI
Henüz toplanmalar sürerken polis saldırdı. Üzerinde gökkuşağı ibaresi olan herkes işkenceyle gözaltına alınırken, saçları renkli olduğu gerekçesiyle 15 yaşın altında olan çocuklar da gözaltına alındı. 

ARAÇTA TERS KELEPÇEYLE BEKLETİLİYORLAR
İşkenceyle gözaltına alınan en az 15 kişi araç içinde, ters kelepçeli halde bekletiliyor. 

GAZETECİLERE SALDIRI
Basın emekçilerine de saldıran polis bir gazeteciyi darp ederek gözaltına aldı. 

AVUKAT YÜKSEL GÖZALTINA ALINDI
Bölgeye gelen çok sayıda avukat hukuksuzca yapılan gözaltı uygulamasına son verilmesini istedi. Polis, avukatlar da dahil toplanan herkesin gözaltına alınacağını duyurdu. Avukatlar, işlerini yaptıklarını, gözaltına alınamayacaklarını belirtti. Saldırı sırasında kitlenin bir kısmı avukatlarla birlikte bölgede bulunan kafelerden birine sığındı.

Kitlenin tekrar biraraya gelmesi ile saldırı yeniden başladı. Polisler bu sırada bu sırada Avukat Anıl Yüksel'i de gözaltına aldı.

Çevreden geçen vatandaşlar ise alkışları ile yürüyüş yapmak isteyenlere destek verdi.