25 Eylül 2024 Çarşamba

ESP 1 Mayıs çalışmalarını sürdürüyor

ESP, 1 Mayıs?a günler kala emekçi semtlerinde, kent meydanlarında çalışmalarını sürdürüyor. İstanbul, İzmir, Ankara ve Samsun?da bildiri dağıtan, afiş ve pankart asan sosyalistler, ekonomik krize ve faşizme karşı, özgürlük ve adalet talebiyle emekçileri 1 Mayıs alanlarına çağırdı.
1 Mayıs’a sayılı günler kaldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), 1 Mayıs çalışmalarını hızlandırdı. Sosyalistler, özgürlük ve adalet için ezilenleri 1 Mayıs’a çağırıyor.
 
İSTANBUL
 
İstanbul'un birçok ilçe ve mahallesinde ajitasyon ve bildiri faaliyeti yürüten ESP'liler, Kartal ,Soğanlık, Maltepe, Gülsuyu, Küçükyalı, Bostancı, Göztepe gibi birçok noktada pankar astı. "Faşizmi yeneceğiz özgürlük için 1 Mayıs'a" ve "Faşizme tecride krize karşı 1 Mayıs'a" yazılı pankartları köprü ve üst geçitlere asan sosyalistler, emekçileri 1 Mayıs’a çağırdı. 
 
Sosyalistler, Alibeyköy, Çırçır, Karadolap, Cengiz Toper, Kartal, Sultangazi, Gülsuyu, Gazi başta olmak üzere bir çok mahallede cadde ve sokaklara afiş astı.
 
Ayrıca iş yerlerini gezen sosyalistler, ajitasyon çalışması yaptı. İşçileri 1 Mayıs’a çağıran sosyalistler, Leyla Güven ve tutsakların sürdürdüğü açlık grevine dikkat çekti, bu sese kulak verilmesini istedi. 
 
Ayrıca mahalleler de 1 Mayıs ve açlık grevlerine ilişkin duvar yazılamaları da yapıldı.
 
İZMİR
 
İzmir’de ise Soğukkuyu, Karşıyaka, Naldöken, Alsancak gibi bir çok yerde afiş çalışması yapıldı, bildiriler dağıtıldı. Sosyalistler, Basmane’deki deri konfeksiyon atölyelerini ziyaret etti, işçilere bildiri dağıttı. İşçi ve emekçilerle kriz ve işsizlik hakkında sohbet eden ESP'liler, 1 Mayıs'ta ESP saflarına çağırdı.
 
Emekçiler, güvencesiz çalışmanın, parça başı üretimin, ekonomik kriz ve yoksulluğun hayatlarına nasıl yansıdığını anlattı. İşçiler, kendi talepleri ile 1 Mayıs'ta alanda olacaklarını belirtti.
 
ANKARA
 
Ankara'da ise ESP üyeleri afiş ve pankart asarak çalışmalarını sürdürdü. Sosyalistler, işçi ve emekçilere seslenerek öfke ve taleplerini 1 Mayıs'ta birlikte yükseltmeye çağırdı.
 
SAMSUN
 
ESP üyeleri Samsun'da ise Çiftlik Caddesi'nde bildiri dağıttı, ekonomik kriz ile ilgili emekçilerle konuştu. ESP'liler, emekçileri 1 Mayıs mitingine davet ederek "Krizin faturasını patronlar ödesin" dedi.